28 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Zestig jaar in het huwelijksbootje

Geplaatst op: 25 juli 2018

Foto Tineke Buitink/Breman.net

Op 25 juli 1958 trouwden Hasselter Henk ten Klooster en Jenny Pleijser in het gemeentehuis in Genemuiden. Exact zestig jaar later ging burgemeester Bilder bij echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun diamanten huwelijksfeest.

Jenny Pleijser is geboren in Genemuiden. Ze ontmoette Henk op De Kaai in Genemuiden. Jenny deelde met haar vriendinnen snoep uit aan  jongens die ‘in de smaak’ vielen. Zij liet daarbij haar oog op Henk vallen en dit bleek wederzijds. Ze trouwden en gingen in Hasselt wonen, de geboorteplaats van Henk. Het huwelijksfeest werd gevierd in het Weeshuis, in de volksmond ook wel t‘ Armenhuus’ genoemd.

Voor haar huwelijk werkte Jenny als keukenhulp voor de arbeiders van de drooglegging van de polder. Na het huwelijk was zij nog jaren actief in de thuiszorg. Henk werkte tot zijn zestigste levensjaar bij de Technische Dienst van Heembeton in Hasselt.

Henk zat voor de SGP in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Hasselt. Ook was hij ouderling bij de Hervormde kerk en bezorger bij Tafeltje Dekje. Jenny zat in het bestuur van het jeugdkoor en bezocht mensen van de kerk. Henk mag graag wandelen, fietsen en lezen. Jenny’s  hobby is handwerken. Daarnaast gaat zij met veel plezier naar de weekafsluiting in De Meente.

Vorig jaar april verhuisde het echtpaar naar Genemuiden. Best een grote verandering, maar desondanks hebben zij het erg naar hun zin. Daarnaast genieten zij volop van hun kinderen, twee dochters en een zoon, en hun elf kleinkinderen.

Op een later moment hoopt het echtpaar hun diamanten huwelijksjubileum nog te vieren samen met familie en kennissen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore