22 september 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Echtpaar Van der Haar-Doorn vijftig jaar getrouwd

Geplaatst op: 9 augustus 2018

Op 9 augustus 1968 traden Willem Van der Haar en Thea Doorn met elkaar in het huwelijk te Hasselt. Vijftig jaar later ging burgemeester Bilder bij echtpaar op bezoek om hen te feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum. 

Willem is geboren en getogen in Genemuiden werkte voor zijn huwelijk als timmerman bij zijn vader bij de firma Timmerman en zonen. Thea is geboren en getogen in Hasselt. Zij werkte voor het huwelijk ook bij haar vader in schoenwinkel Doorn aan de Hoogstraat.

Willem en Thea hebben elkaar leren kennen tijdens het ‘uitgaan’ in Hasselt. Na vijf jaar verkering zijn ze in het huwelijksbootje gestapt. In het eerste jaar van het huwelijk hebben ze bij de ouders van Thea gewoond in Hasselt, omdat Willem zijn studie docent bouwkunde aan het afronden was. Toen Willem zijn studie had afgerond kreeg hij een baan op een school in Hoogeveen en zijn ze daar gaan wonen. Het echtpaar heeft 2  kinderen gekregen, een dochter en een zoon. Intussen hebben ze ook twee kleinkinderen.

Na verloop van tijd kreeg Willem een baan in Rouveen. Het echtpaar is toen naar Hasselt verhuisd. Willem en Thea mogen graag muziek maken. Thea is jarenlang lid geweest bij Hasselts Fanfare. Eerst als trompettist, daarna bij de majorettes en later heeft ze de saxofoon bespeeld. Willem speelt tot op de dag van vandaag de euphonium (bariton) bij Hasselts Fanfare.

Op de vraag wat de hobby’s van Willem zijn antwoordt hij: ‘Ik verveel mij geen seconde! Thea moet mij regelmatig achter de laptop vandaan halen.’ Willem is een goede bekende binnen de Historische Vereniging. Daarnaast heeft hij de foto’s van ‘Hasselt in oude foto’s’ in beheer en fungeert hij als gids bij de Kalkovens. Hij mag ook graag geschiedenis onderzoeken van o.a. de Kalkovens en oude landkaarten. Thea puzzelt graag en in het verleden heeft zij veel geborduurd.

Na de vakantie hoopt het echtpaar het huwelijksjubileum in kleine kring te vieren.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore