20 september 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jan en Dinie een gouden paar

Geplaatst op: 30 augustus 2018

Jan Snijder en Diny de Vries trouwden op 30 augustus 1968 in het gemeentehuis van Hasselt. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar exact 50 jaar later om hen te feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum.

Jan en Diny zijn allebei geboren in Hasselt. Jan werkte als schilder bij schildersbedrijf Schutte in Hasselt. Diny groeide op als schippersdochter. Zij hebben elkaar ontmoet toen Jan op het schip van de ouders van Diny kwam schilderen. Na een jarenlange verkering gaven ze elkaar in 1968 ja-woord in het gemeentehuis in Hasselt. Ze betrokken een woning in de Willem Egbertsstraat en daar wonen zij nog steeds met veel plezier. Het echtpaar kreeg zes kinderen en inmiddels is de familie uitgebreid met twaalf kleinkinderen.

Jan heeft altijd het schildersvak uitgeoefend. Van 1973 tot 2007 was hij in dienst bij de gemeente Hasselt en later Zwartewaterland als schilder. Na het huwelijk begon Diny een opleiding als coupeuse lerares. Jarenlang gaf zij met veel plezier naailessen.

Jan en Diny zijn in Hasselt geen onbekenden. Jan is al jaren koster van de Ichthuskerk en Diny is beheerder van verenigingsgebouw De Schakel. Ze houden ervan om veel onder de mensen te zijn.

Het echtpaar is nog goed gezond. Ze trekken er nog graag op uit, liefst met de hele familie. Ze beseffen dat het ook anders kan. ‘We hebben veel om dankbaar voor te zijn. Als je veel om je heen ziet gebeuren ben je bewuster met het leven bezig’, aldus Jan en Diny.

Het huwelijksjubileum wordt op later moment gevierd met familie en vrienden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore