25 april 2024 Gebruikers online: 26

Olympia ’28 walst over Mariënberg heen

Geplaatst op: 2 september 2018

Foto Martien Wursten

Terwijl de rest van Hasselt met het Euifeest bezig was, walste Olympia ’28 met 7-0 over Mariënberg heen. Daarmee boekten de Hasselters hun eerste overwinning in het bekertoernooi. Dat de uitslag zo hoog uitvalt is opvallend, want de tegenstanders speelt net als Olympia in de derde klasse.

Desondanks was Olympia vanaf het begin veel te sterk voor de gasten. Binnen een minuut stelde Leusink Bertus Finke al in de gelegenheid om de 1-0 te maken. Na nog een groot aantal kansen was het nieuwkomer Jeffrey van den Belt die na een kwartier voor de 2-0 zorgde. Dezelfde speler werd verderop in de eerste helft binnen de zestien neergelegd, waarna Dieter Kroek vanaf de penaltystip de wedstrijd definitief besliste. Nog voor rust kwam ook de 4-0 op het scorebord via Kevin Veger.

Veger zou na rust nog twee keer scoren en ook Van den Belt werkte nog een bal binnen. Daarna volgden nog meer kansen en nog een penalty, maar gescoord werd er niet meer.