18 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Alzheimertrefpunt gaat de markt op

Geplaatst op: 3 september 2018

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. In deze week zullen leden van de werkgroep Alzheimer Trefpunt Zwartewaterland informatie geven over een dementievriendelijk Zwartewaterland.

Hoe herkennen we mensen met dementie in het dagelijks leven en hoe treden we hen op dementievriendelijke wijze tegemoet, is de insteek. “Dementie wordt volksziekte nummer 1. Een op de vijf mensen in Nederland krijgt de ziekte, dus we krijgen er allemaal mee te maken. In onze familie-of vriendenkring, maar ook op de straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar met een klein beetje moeite kunnen we veel voor elkaar betekenen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie zo lang mogelijk van het leven kunnen blijven genieten”, aldus Lia Ruitenberg namens het trefpunt.De werkgroepleden zullen aanwezig zijn op de markt in alle drie de kernen.

Op donderdag 20 september zijn zij op de Hasselter markt te vinden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore