19 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

SCAB-lezing over dichteres Vasalis

Geplaatst op: 4 september 2018

Neerlandicus Jan Kristen gaat het komende SCAB-seizoen letterlijk en figuurlijk een boekje opendoen over het hoe en wat in poëzie en literatuur. Dit is het best te omschrijven als verkenningen in de literatuur, waarbij ook veel aandacht zal zijn voor poëzie. Er zijn vijf bijeenkomsten gepland in de bibliotheek op dinsdagochtenden van 10.00 – 11.30 uur.

De eerste bijeenkomst van deze nieuwe serie is op dinsdag 25 september in de bibliotheek met als onderwerp de gedichten van Vasalis ( ‘Ik droomde dat ik langzaam leefde”).
Vasalis is het pseudoniem van Margaretha Droogleever Fortuyn-Leenmans. In 1940 debuteerde zij met de bundel ‘Parken en woestijnen’. Haar werk is veelvuldig bekroond, onder meer met de Constantijn Huygensprijs in 1974 en de P.C. Hooft-prijs in 1982.

Overige onderwerpen dit seizoen: Paul van Ostayen, Bredero, Harry Mulisch en Het verdriet van België van Hugo Claus.  De kosten zijn voor de hele serie SCAB vrienden 20 euro p.p.; niet vrienden 25 euro; per bijeenkomst 5 euro p.p.

Opgave kan via: SCAB-Hasselt@hotmail.com; of via opgaveformulier in de bibliotheek. Gewoon binnenlopen kan ook.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore