22 september 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Agnieten College energiek uit de startblokken

Geplaatst op: 6 september 2018

Ook het Agnieten College is met de eerste dagen van het nieuwe schooljaar bezig. De leerlingen werden ontvangen met een inspirerend welkomstwoord, waarna de leerjaren elk hun eigen activiteit volgden.

De vierde klas ging bowlen bij de plaatselijke bowlingbaan. De derde klas leerde van alles over survivaltechnieken, wat betekent; boogschieten en je eigen eten buiten bereiden op een vuurtje. Er werd ook geoefend met longboarden. De tweede klas ging kanoën bij Belt- Schutsloot.  Het doel van al deze activiteiten is dat leerlingen de kans kregen om (opnieuw) kennis te maken met elkaar en hun vakantiebelevenissen te delen.

De brugklassers kregen op dinsdag alles te horen over wat ze het komende schooljaar kunnen verwachten. Woensdag werd er een workshop aangeboden van Xplosief uit Zwolle.

In twee rondes werden dans en muziek ingestudeerd. Voor leerlingen met andere interesses waren er activiteiten als regie en decor maken. Overal in de school waren leerlingen bezig met het slaan op trommels en djembés , maar ook de danspasjes werden druk ingestudeerd. Het was een gezellige drukte.

Uiteindelijk leidde alle inspanningen tot een spectaculaire voorstelling over de onmogelijke liefde tussen twee leden van rivaliserende stammen. Over oorlog, verbinding en uiteindelijk vrede.  Vol enthousiasme presenteerden de nieuwe leerlingen het eindresultaat aan hun familie. Een prachtige start van het nieuwe schooljaar op het Agnieten College in Zwartsluis!

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore