22 september 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Deel oude vestingmuur blootgelegd

Geplaatst op: 12 september 2018

Tijdens de reconstructie van de keermuur langs het Justitiebastion is een restant  van een oude vestingmuur uit begin 1400 aangetroffen. De muur verkeert in een slechte staat. In overleg met alle betrokkenen is besloten het restant te slopen. Dankzij de inzet van Stichting Archeologische Werkgroep Zwartewaterland (SAWZ) krijgen de vestingstenen een tweede leven.

De keermuur langs het Justitiebastion is aangelegd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het stond op de restanten van de oude vestingmuur uit begin 1400.

De SAWZ heeft zich opgeworpen om de stenen te sorteren en af te bikken. Deze stenen worden deels gebruikt voor het bekleden van de nieuwe betonnen keerwanden maar kunnen ook gebruikt worden voor andere reconstructies.

De SAWZ is deze week begonnen met het schoonmaken van de stenen. “Wij zoeken naar vrijwilligers die een handje willen meehelpen onder het motto: ‘Heel Hasselt hakt’”, aldus John Assink. “Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar: archeologiezwartewaterland@hotmail.com. “

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore