23 september 2020 Gebruikers online: 40
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hasselter dichter presenteert nieuwe bundel

Geplaatst op: 17 september 2018

Met een gevarieerd programma heeft dichter Casper de Jong uit Hasselt zijn nieuwste dichtbundel gelanceerd: ‘De dag dat ik gelukkig werd’. In een bomvol Perrontheater in Zwolle waren er optredens van oa. Steven Faber, Jerry Hoekman, Hanneke Evink, dr. Wim Schluter en Ingmar Heytze. 

Laatstgenoemde heeft een tekst geschreven voor het kersverse boekwerk van de dichter. ‘Casper de Jong schrijft in zijn nieuwe bundel over het geluk, de grootste ramp die een dichter treffen kan. Dat kan niet goed aflopen, dacht ik, maar dat doet het wel. Het blijkt namelijk wel mee te vallen met dat geluk – want wie gelukkig is beseft pas goed dat het ongeluk overal op de loer ligt. Bovendien is de bundel bijzonder divers, zoals er ook vele vormen van (on)geluk bestaan. De gedichten van De Jong zijn opnieuw van een bedrieglijke eenvoud, totdat je bij herlezing ontdekt hoe goed ze in elkaar zitten. Eenvoud is, zeker in dit geval, het kenmerk van het ware. Deze bundel zou als bijsluiter moeten hebben: ‘kan ook bij de lezer geluksgevoelens teweeg brengen.’

Casper brengt al jaren met diverse optredens in uiteenlopende samenstellingen zijn verhalen aan de man/vrouw en heeft de opvatting dat de dichtkunst breed toegankelijk moet zijn met ruimte voor humor.
‘De dag dat ik gelukkig werd’ is de zesde bundel van De Jong en de tweede bij de Zwolse uitgever Ervaar Boeken.

Op 23 november staat Casper weer op de planken in het Drentse Koekange tijdens het evenement ‘Verhalen rondom de kachel’.

De bundel is verkrijgbaar op www.bol.com
Meer info: www.ervaarboeken.nl
www.faberendejong.nl

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore