20 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia speelt weer om het ‘echie’

Geplaatst op: 19 september 2018

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag gaat de competitie van start voor het seizoen 2018/2019. Voor Olympia’28 staat er gelijk een zware uitwedstrijd op het programma. In Zwolle-Zuid is Zwolsche Boys, de nummer vijf van vorig seizoen, de tegenstander.

Het team van trainer Jarrisch Keizer en assistent trainer Michel Zweverink beginnen het seizoen tegen zware tegenstanders. In de eerste 5 wedstrijden komt men de nummers 2 t/m. 6 van het vorig seizoen tegen. Na Zwolsche Boys zijn dat achtereenvolgens: BAS-Biddinghuizen thuis (4e plaats), Swift’64 uit (2e plaats), vv Hattem thuis (6e plaats) en de vv Oene uit (3e plaats). Voordeel is wel dat men na deze wedstrijden weet hoe de krachtsverhoudingen ongeveer liggen. In de 3e klasse C worden de plaatsen van ESC, WZC, VEVO en Reaal Dronten ingenomen door CSV’28 uit Zwolle, vv Hulshorst, VSW Windesheim en de sv Zalk.

Olympia’28 kende een goede voorbereiding voor wat het de oefen- en bekerwedstrijden betreft. Op de eerste wedstijd tegen DESZ na, 1-6 verlies in een slechte wedstrijd, werd er niet meer verloren. Op het Tempelmantoernooi in Nieuwleusen behaalde men een gedeelde 1ste plaats. Op basis van een minder doelsaldo dan 2e klasser ASC’62, waartegen men met 5-5 gelijkgespeelde, werd men niet de winnaar van de hoofdprijs. De 2e wedstrijd in dit toernooi tegen 3e klasser Nieuwleusen werd met 2-1 gewonnen. In oefenwedstrijden tegen DZOH uit Emmen, uitkomend in de 2e klasse, boekte men een 3-1 overwinning en bij 3e klasser SVN’69 in Nijeveen een 0-5 overwinning.

Voor de beker werd vv Mariënberg, ook een 3e klasser,  met een 7-0 nederlaag naar huis gestuurd en in Wapenveld plaatste men zich afgelopen zaterdag voor de K.O.-fase van de beker door WZC, nu 4e klasse, met 3-1 te kloppen. Olympia’28 start de competitie zaterdag zonder clubicoon Kjelt Bonhof die na 14 jaar en 150 doelpunten afscheid nam van het eerste team evenals elftalleider Jan Moorman, ook na 14 jaar trouwe dienst.

Voor Jan Moorman werd als elftalleider Berthil Kreykes gestrikt. Voor de doelpunten moeten nu o.a., de van SVB’77 uit Belt-Schutsloot overgekomen, Jeffrey van de Belt en Kevin Veger,  van de vv Kampen, zorg dragen. In de voorbereiding hebben ze al laten zien dat ze het vijandelijke doel al aardig weten te vinden. Verder werd de selectie nog versterkt met Roy Kuik van Vitesse’63  uit Koekange. Dat meerdere spelers doeltreffend zijn blijkt wel uit de resultaten uit de voorbereiding. De 26 gescoorde doelpunten werden als volgt verdeeld: Jeffrey 8x, Willard 6x, Bertus 4x, Kevin 3x en Ceran, Lennart, Dieter, Roy en Valery elk 1x.

Vanaf komende zaterdag gaat het weer om het echie en draait alles weer om de punten, het klassement en periodetitels. Op het nieuwe kunstgras van Zwolsche Boys wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Vorig seizoen speelde men met 2-2 gelijk in Zwolle. In blessuretijd gaf Olympia’28 een 2-1 voorsprong alsnog uit handen. Men was toen voetballend de betere ploeg. Voor Olympia’28 scoorden Wesley Pestman en Erik van de Kolk en voor Zwolsche Boys Roy Super en Bas de Man. Het team van trainer Bart Ester, aan zijn 1ste seizoen begonnen bij Zwolsche Boys, wil ook dit jaar weer meestrijden om de prijzen en zal gebaat zijn bij een goede start.

In de voorbereiding won men met 2-1 van WVF en verloor van DOS-Kampen en SVI respectievelijk met 3-2 en 3-1. In de poulefase van het bekertoernooi won men thuis met 5-1 van Wythmen om vervolgens in Nijverdal tegen een 3-2 nederlaag op te lopen bij SVVN. De laatste wedstrijd in Rijssen bij de gelijknamige sportclub werd met 0-6 gewonnen. De resultaten waren echter niet voldoende voor plaatsing voor de K.O.-fase. Het trainersduo Jarrisch Keizer en Michel Zweverink willen in  hun tweede seizoen bij Olympia’28 wel een stapje maken. Meedoen om de prijzen is het doel. Wij gaan er dan ook vanuit dat zij ons vlaggenschip scherp aan de start van deze nieuwe competitie brengen. Voor Keizer en zijn manschappen brengt dit nieuw seizoen ook nieuwe kansen en wij wensen ze daarin veel succes !!

De aftrap is om 14.30 uur op sportpark “Jo van Marle”, Landsheerlaan 44, 8016 KH Zwolle maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de kantine van de sv Zwolsche Boys voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore