18 september 2020 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Industrieterrein Zwartewater moet nog iets beter

Geplaatst op: 20 september 2018

“We zijn van ver gekomen.” Het zijn de woorden van CDA-fractievoorzitter Margreet Bosma bij de formale afronding van de herstructurering van bedrijventerrein Zwartewater in de raad. Waar het industrie er vier jaar geleden nog verlaten bij lag, is dat nu helemaal gerevitaliseerd.

“Er is dik vijf miljoen goed besteed”, vindt Tamme Spoelstra (ChristenUnie). “Het was eerst oostblok-achtig, maar heeft nu een hele andere uitstraling. Het heeft zelfs bijna drie sterren.” Dat ‘bijna’ zint hem, en meerdere partijen in de raad niet. “Kan het college naar die derde ster kijken?”

Die ster blijkt vooral te behalen op duurzaamheid. Volgens Bosma is dat tijdens de herstructurering ‘geen item’ geweest. Kira Fijn van BGZ merkte op dat daarop in de vorige raadsperiode misschien meer gestuurd had kunnen worden. Ondanks dat er net niet helemaal een derde ster is, vindt Klaas Huisbrink, de SGP-fractievoorzitter, dat er een ‘topprestatie’ geleverd is.

Wethouder Albert Coster, nu verantwoordelijk voor het project, stelde voor om naar de derde ster te gaan kijken. Hij gaat daarvoor in gesprek met ondernemers. De raad rondde het project nog niet helemaal af, maar doet dat over twee weken. Bij de stukken zat namelijk geen accountantsverklaring. Coster krijgt tot de volgende raadsvergadering de tijd om die te overleggen.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore