24 april 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oranjevereniging zoekt nieuwe bestuursleden

Geplaatst op: 21 september 2018

Na een geslaagd Euifeest 2018 neemt Oranjevereniging Hasselt afscheid van penningmeester Dennes de Vries en algemeen bestuurslid Miranda Veldman. Hiermee blijft de vereniging trouw aan de formule ‘tijd voor vernieuwing in het bestuur’. Een formule die altijd goed heeft gewerkt en niet zelden tot leuke nieuwe inzichten leidt. “Met een klein beetje pijn in mijn hart, maar met tweehonderd procent vertrouwen in het nieuwe bestuur met onze vervangers Hilde Hoeve en Jolanda Bosman draag ik het stokje over”, aldus Dennes.

Miranda bedankt haar medebestuursleden voor ‘weer een super geslaagd jaar’ met het Euifeest 2018 als meest recente hoogtepunt. Het Euifeest dat begon in de feesttent met het gezellige ontbijt tijdens Hasselt ontmoet Hasselt. De Euibattle hield het gelukkig droog, net als de Smaakroute met wederom veel enthousiaste deelnemers. Later in de week wist jong en oud zich te vermaken tijdens het Oogstfeest bij De Veldschuur, terwijl ouderen genoten van een ouderwets gezellige middag met De Kamper Koggezangers. Natuurlijk stond de feesttent weer bol van de muziek en bezoekers, die deze week als ieder jaar afsloten met de traditionele optocht en altijd gezellige Euimarkt.

Alcokart
Graag brengt Oranjevereniging Hasselt de campagne ‘Rijden zonder Invloed’ ook onder de aandacht. Op zaterdag 25 augustus 2018 was het campagneteam in Hasselt met de Alcokart van het bureau Responsible Young Drivers. Wethouder Slingerland van de gemeente Zwartewaterland nam als eerste plaats in deze op ‘alcoholeffecten’ in te stellen kart om zelf te ervaren hoe groot de invloed van alcohol, drugs en zware medicijnen op de rijvaardigheid is. De campagne moest even op gang komen, maar in de loop van de middag hebben heel wat mensen ‘onder invloed’ gereden. Ook nam de politie een blaastest af, waarbij een goede uitslag met een BOB-sleutelhanger werd beloond.

Help mee
Met dit jaar alleen nog de intocht van Sinterklaas in het vooruitzicht, richt het bestuur zich vanaf oktober al weer op de voorbereidingen van Koningsdag, de Nationale Herdenking en het Euifeest van volgend jaar. Bovendien bestaat Oranjevereniging Hasselt in 2019 maar liefst zestig jaar en dat wordt natuurlijk groots gevierd. Om dit alles in goede banen te leiden, zoekt Oranjevereniging Hasselt nog nieuwe bestuursleden voor volgend jaar. Wie graag een bijdrage aan de hiervoor genoemde activiteiten wil leveren, wordt uitgenodigd zich te melden via info@oranjevereniging-hasselt.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour