24 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

6 november meningokokkenprik in De Prinsenhof

Geplaatst op: 24 september 2018

Jongeren geboren tussen 1 mei en 31 december 2004 kunnen 6 november een prik laten zetten die hen beschermt tegen Meningokokken ACWY. Deze en andere gratis vaccinaties vinden plaats op het consultatiebureau in De Prinsenhof tussen 17.00 en 18.15 uur. 

Een grote groep kinderen in de regio IJsselland ontvangt via de post een uitnodiging voor één of twee vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Deze vaccinaties beschermen kinderen individueel maar ook de bevolking tegen ernstige ziektes.

Twee weken voor de vaccinatiedatum krijgen deze jongeren en hun ouders/verzorgers een oproepkaart van het RIVM en een uitnodiging van GGD IJsselland waarop staat waar en op welk tijdstip ze hun prik kunnen halen. Meer informatie daarover is te vinden op de website van de GGD.

Kijk ook voor informatie over de vaccinatie tegen meningokokkenziekte op www.deelditnietmetjevrienden.nl, een speciale website van het RIVM. Via deze website kunnen jongeren ook chatten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige van de GGD. Voor vragen over de meningokokkenziekte- en vaccinatie kan contact worden opgenomen met GGD IJsselland.

Alle kinderen in Nederland krijgen een uitnodiging om mee te doen aan het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Kinderen krijgen voordat ze vier jaar worden verschillende vaccinaties uit het RVP. Als kinderen 9 jaar oud zijn nodigen we ze uit op het consultatiebureau voor twee vaccinaties: de DTP-vaccinatie die bescherming biedt tegen de ziektes difterie, tetanus en polio en de BMR-vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond. In het jaar dat meisjes 12 jaar worden, krijgen ze met een paar maanden tussentijd twee keer een uitnodiging voor de HPV-vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Op de website www.rijksvaccinatieprogramma.nl van het RIVM zijn de vaccinaties te zien die kinderen krijgen en tegen welke ziektes ze bescherming bieden. Hier staat ook informatie over mogelijke bijwerkingen.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore