22 september 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Verhalencafé over hooigeschiedenis van de IJsseldelta

Geplaatst op: 25 september 2018

1948 Hooien bij fam. Reuvenkamp, Oude Wetering 2, Mastenbroek

In De Veldschuur is 11 oktober een avond over de hooigeschiedenis van de IJsseldelta. De afgelopen maanden hebben historici en onderzoekers deze geschiedenis onderzocht. Het project ‘Van Oerbos tot Hooiland’ is begin dit jaar van start gegaan. De avond krijgt het karakter van een verhalencafé.

Daarbij is het niet alleen de bedoeling dat er informatie wordt gegeven, maar worden de bezoekers ook in de gelegenheid gesteld om hun ervaringen en kennis te delen.
De Rijksuniversiteit Groningen heeft, onder supervisie van Theo Spek (hoogleraar landschapsgeschiedenis) onderzoek gedaan naar de wordings- en landschapsgeschiedenis van het gebied. Historicus Wim Coster heeft de sociale en culturele landbouwgeschiedenis van de boeren en handelaren vanaf de negentiende eeuw in beeld gebracht. Historicus Martin van der Linde en fotograaf/filmer Albert Bartelds van de IJsselacademie legden door middel van interviews met oud-agrariërs en andere betrokkenen de verhalen over de vroegere hooicultuur vast.

De vele informatie die zij verzamelden vraagt om presentatie ervan. Ook roept de werkgroep de inwoners en (ex-) agrariërs op hun kennis en verhalen over “hooi, hooien en hooiers” te delen.

Locatie: De Veldschuur, Wijkweg 2, 7954 HP Rouveen, inloop vanaf 19.00 uur; start om 19.30 uur.

Informatie: Werkgroep HooiDelta (www.hooidelta.nl), Jouk Huisman en Adriaan Velsink,
E.: adriaan.velsink@gmail.com, T.: 038 – 453 8179.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore