19 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Bouw Linnenwevershof officieel van start

Geplaatst op: 26 september 2018

Wethouder Knol schoot woensdagmiddag het project Linnenwevershof officieel van start. Dat deed hij door op bekwame wijze een vloerplaat te leggen. De Linnenwevershof, direct bij de rotonde richting Om de Weede, bestaat uit tien gelijkvloerse woningen met alle voorzieningen op de begane grond.

Daaraan is nog steeds veel behoefte, want de woningen waren razendsnel verkocht. “Er zijn relatief weinig van dit soort nieuwbouwprojecten, terwijl er wel vraag naar is. Steeds meer mensen zoeken een woning met alle voorzieningen op de begane grond en geen grote tuin”, zegt makelaar Bert Vaartjes van Bonthuis Vaartjes.

Knol wijst erop dat het een ‘mooie mix’ aan bewoners is. “Oud-Hasselters die weer terugkeren, Hasselters en mensen die komen ontdekken hoe mooi het hier wonen is”, aldus de wethouder. Tot de laatste categorie behoren vooral veel Zwollenaren. Voor de stadsbewoners blijft Hasselt een aantrekkelijk alternatief, zegt Vaartjes. “De prijzen zijn hier lager, terwijl de stad niet ver weg is. Daarom zien we nog steeds de beweging richting Hasselt.”

Voor de tweede week staan de eerste muren overeind, waarna de verdiepingsvloeren volgen. “Als ze komen tenminste, want dat is momenteel een probleem in de bouwwereld”, zei Frans van de Wetering van IJsselland Ontwikkeling voor de officiële handeling. Samen met Van der Steeg Ontwikkelen en Bouwen en uit Genemuiden realiseert dit bedrijf uit IJsselmuiden de woningen.

En voor de buurtbewoners die sinds vanmiddag met een berg confetti in de tuin zitten, had Van de Wetering ook goed nieuws: “Die zijn biologisch afbreekbaar….”. De nieuwe bewoners mochten na de handeling van Knol namelijk confetti de lucht in schieten. Daarna gingen ze met de betrokkenen op de foto. Een eerste foto in eigen huis kortom.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour