18 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia maakt zich op voor eerste thuisduel

Geplaatst op: 26 september 2018

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de tweede competitiewedstrijd op het programma. In deze eerste  thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen ontvangt Olympia’28 op het eigen sportpark “’t Hoenbroeck” BAS uit Biddinghuizen de nummer vier van het seizoen 2017/2018. In de laatste competitiewedstrijd op 26 mei j.l. speelde men in Hasselt ook tegen elkaar en werd het 3-3 gelijkspel.

Erik van de Kolk bracht met een harde kopbal Olympia’28 op een 1-0 voorsprong. Kjelt Bonhof schoot zijn 150ste doelpunt binnen en bracht de 2-0 op het scorebord. Nog voor rust werd het 2-1 door Bas Suidgeest. In de tweede helft stonden paal en lat in de weg om de voorsprong uit te breiden. BAS profiteerde wel en kwam op voorsprong door doelpunten van Mark Schaap en Sven Geling, deze laatste uit een penalty,  gegeven na een vermeende handsbal in de 90ste minuut. Ver in blessuretijd schoot Wesley Pestman de dik verdiende gelijkmaker binnen. De voorbereiding verliep voor BAS niet geheel vlekkeloos.

Tegen EFC ’58 Ermelo (2-1) en VIOS Vaassen (3-1) was er winst, maar daarna werd er niet meer gewonnen. In de beker was eerst VVOG 2 (1-3) te sterk, daarna Zeewolde (0-3) en tegen Rood-Wit ’58 werd het 1-1. De oefenwedstrijd tegen 2e klasser IJVV ging met 0-5 verloren. Het team van trainer Arjen Bredewolt, die aan zijn eerste seizoen bij BAS is begonnen, startte  afgelopen zaterdag de competitie met een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Zalk. Tegenvaller voor BAS was dat doelman Westdijk vorige week aangaf per direct te stoppen met voetballen. Zijn vervanger was de 49 jarige Jaco Schaap. Zalk kwam na een kwartier op een 0-1 voorsprong en nog voor rust viel de gelijkmaker uit een strafschop. Na de rust waren de kansen in deze wedstrijd spaarzaam.

Het team van Jarrisch Keizer verloor de competitie ouverture met 3-2 bij Zwolsche Boys. Na een dramatisch slechte eerste helft keek Olympia’28 na een half uur al tegen een 3-0 achterstand aan en had geluk dat Zwolsche Boys nog een paar kansen liet liggen. Na de rust een herboren Olympia’28 en Zwolsche Boys moest terug. Via Willard Visscher en Jeffrey van de Belt kwam Olympia’28 terug tot 3-2 en kreeg men nog kansen op de gelijkmaker maar dat succes bleef uit. Door blessures en ziekte ontbraken vijf spelers zodat Kjelt Bonhof nog als wisselspeler op de bank plaats nam en hij kwam later in de tweede helft nog in het veld. Ondanks zijn dreiging kon ook hij geen beter resultaat bewerkstelligen.

Hopelijk beschikt Jarrisch Keizer zaterdag over voldoende herstelde spelers. Mocht dat niet het geval zijn dan kan men hoop putten uit het spel van de tweede helft in Zwolle waarin men kon zien dat met de juiste passie en instelling ook resultaat behaald kan worden. Hopelijk zien wij dat zaterdag tegen BAS terug met van het begin af aan een fel Olympia’28. Beide doelpuntmakers van Olympia’28 hadden nog wel iets te vieren, het doelpunt van Willard Visscher (21jr.) betekende zijn 25ste  doelpunt wat hem zijn 1ste ster opleverde en Jeffrey van de Belt (22jr.)  scoorde zijn 100ste doelpunt wat goed is voor zijn 4e ster en wat ons betreft mag daar dit jaar voor beide nog een ster bijkomen!!

 

De aftrap is om 15.00 uur, het nieuwe aanvangstijdstip voor de thuiswedstrijden dit seizoen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore