25 september 2020 Gebruikers online: 42
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kinderboekenweek in de bibliotheek

Geplaatst op: 27 september 2018

Van 3 tot en met 14 oktober staat het thema ‘Vriendschap’ centraal in de Kinderboekenweek, onder het motto ‘Kom erbij!’. Ook Bibliotheek Zwartewaterland doet daaraan mee.

Scholen konden zich inschrijven met de groepen 5 t/m 8 voor deelname aan een ‘escapespel’. De leerlingen gaan tijdens de Kinderboekenweek in teamverband samen aan de slag met het oplossen van raadsels, geheimschrift en andere opdrachten. Gezamenlijk komen ze tot de oplossing! Het spel wordt ingeleid door een van tevoren opgenomen interview in Bibliotheek Hasselt met kinderboekenschrijfster Corien Oranje. Haar ‘Top Secret’ reeks vormt de basis van het spel. De groep die aan het einde van de Kinderboekenweek de oplossing het snelst heeft gevonden wint een mooie prijs voor de klas!

Daarnaast vind je natuurlijk in alle vestigingen de leukste boeken over vriendschap. We hebben ze speciaal voor de Kinderboekenweek centraal bij elkaar gelegd, zodat je ze makkelijk kunt vinden en lenen! Denk maar eens aan ‘Spekkie en Sproet’ van Vivian den Hollander, ‘De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen’ van Andy Griffiths en ‘Broederband- de Outsiders’ van John Flanagan. Prachtige en spannende boeken over vriendschap.

In Bibliotheek Hasselt ben je welkom op woensdagmiddag 10 en 17 oktober om 15.00 uur. 10 oktober wordt er voorgelezen met de Kamishibai (vertelkastje) uit het boek ‘Wat nu, Olivier?’ En op 17 oktober is er weer poppenkast.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore