20 september 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Hoog bezoek bij Schagen

Geplaatst op: 28 september 2018

Wethouder Knol (Economische Zaken) en gedeputeerde Eddy van Hijum bezochten vanmorgen Schagen in Hasselt. Schagen is in 1951 gestart als Schagen Infra. Jonathan Schagen, de huidige CEO, is de derde generatie die leiding geeft aan het familiebedrijf.

De Schagen Groep bestaat inmiddels uit acht werkmaatschappijen. Vanmorgen bezocht het gezelschap de hoofdvestiging van Schagen op bedrijventerrein Zwartewater in Hasselt. Dit bedrijventerrein had veel te kampen met leegstand. De Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) heeft hier grond gekocht en heeft samen met Salverda (werkmaatschappij van Schagen) het gebied opnieuw ontwikkeld.

Schagen heeft aan de insteekhaven een containerterminal gebouwd en ingericht met op- en overslagfaciliteiten voor vervoer over water. Op het dak van het bedrijfsgebouw liggen zevenhonderd zonnepanelen; voldoende om de kantoorpanden volledig van elektriciteit te voorzien.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore