22 oktober 2020 Gebruikers online: 39
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Huisartsenpraktijk Rook ontvangt eerste patiënten

Geplaatst op: 9 oktober 2018

Vrienden en familie mochten zaterdag als eerste de praktijk bekijken.

Een officiële openingshandeling volgt nog in november. Dan zijn ook alle nieuwsgierige Hasselters welkom om de gloednieuwe Huisartsenpraktijk Rook in de Nieuwstraat van binnen te bekijken. Maar deze week ontving huisarts Gabrielle Rook-Van Ommen (32) haar eerste patiënten.

Afgelopen zaterdag mochten vrienden en familie al even binnenkijken bij de nieuwe huisartsenpraktijk in de binnenstad. Maar omdat er nu nog een noodvloerbedekking ligt, wil ze graag haar onderkomen presenteren, over een paar weken, als het er mooi bij ligt.

Het meeste werk van de start van haar praktijk zit en zat ook in de materiële kant. Want qua organisatie staat alles staat al. Zo werkt Rook met dezelfde secretaresse als voorganger Wallinga: “Die weet alles. Maar het overzetten van telefoonlijn en computersysteem kostte wat tijd”, vertelt Rook die in Hasselt voor het eerst een zelfstandige praktijk heeft.

“Ik ken Hasselt al redelijk goed. Vanaf april was ik al werkzaam voor Wallinga.” Geboren in Sint-Jansklooster en woonachtig in Zwartsluis is ze sowieso bekend in de omgeving. Ook een groot deel van haar praktijkervaring heeft ze in de regio Zwolle opgedaan. Ze doorliep vlot haar medicijnenstudie in Groningen en volgde daarna haar huisartsenopleiding deels in Zwolle en deels in Doornspijk. Daarna heeft ze een tijd als waarnemer gewerkt, ‘een soort zzp-er in doktersland’.

“Het is nu lekker om je eigen plekje te hebben. Om in mijn eigen stijl ook een praktijk te maken. Het voelt nu nog een beetje als kamperen in je eigen huis, maar dat gaat vast gauw veranderen.”

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Huisartsenpraktijk Rook ontvangt eerste patiënten”

  1. Gemeente Zwartewaterland en alle andere advieseurs, bedankt voor het meedenken en advies voor deze super lokatie voor onze nieuwe huisarts. weer een lege plek opgevult in de onze binnenstad, dat brengt reuring in de nieuwstraat.

Nightstore