23 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Geen WG vd Hulst-festival dit jaar

Geplaatst op: 10 oktober 2018

Het W.G. van de Hulst Festival schuift door naar 2019 en gaat op 21 december 2018 dus niet door. Reden van dit uitstel is een te weinig aan subsidies en andere financiële middelen om een festivalwaardig programma in het centrum van Hasselt neer te kunnen zetten. De organiserende werkgroep van de SCAB betreurt dit noodzakelijke uitstel, maar is inmiddels al bezig met  de voorbereidingen van het W.G. van de Hulst Festival 2019.

Stichting met Man en Muis organiseerde eind 2016 de voor haar laatste editie van het W.G. van de Hulst Festival. Een nieuwe werkgroep stond op en ging op zoek naar een stichting of vereniging waar zij voor de benodigde status van rechtspersoon onder zou kunnen vallen. In eerste instantie leidde deze zoektocht naar TIP, maar eind 2017 bleken de neuzen niet in dezelfde richting te staan. Enkele maanden later vond de werkgroep een plek bij Scab. Helaas was de deadline van een kansrijke subsidie tegen die tijd verstreken, wat het generen van voldoende financiële middelen tot een nog grotere uitdaging maakte. Een uitdaging voor dit jaar dus te groot.

Vol vertrouwen
Aanvankelijk lag het idee op tafel om op 21 december 2018 een afgeslankte versie van het festival neer te zetten, maar het risico dat de teleurstelling voor ervaren bezoekers te groot zou zijn, deed de werkgroep anders beslissen. Bovendien kost het organiseren van een afgeslankte versie tijd en geld, wat de werkgroep hard nodig heeft om in 2019 wel een festivalwaardig programma neer te kunnen zetten. Op dit moment is er een kansrijke subsidie in beeld, die vol vertrouwen wordt aangeschreven. Ook bewandelt de werkgroep andere wegen als sponsoring om voldoende financiële middelen voor het W.G. van de Hulst Festival 2019 te generen.

Nieuwe elementen
Bij de organisatie van het festival houdt de werkgroep graag vast aan vertrouwde elementen als de huiskamervertellingen in de grachtenpanden, maar ook nieuwe elementen worden toegevoegd. Zo ziet de werkgroep W.G. van de Hulst als boegbeeld voor een reis door de tijd van het kinderboek, zodat ook jonge lezers zich in het festival herkennen. Ook wil de werkgroep het decor meer laten spreken door de historie van Hasselt een plek in het programma te geven. Om echt alle bezoekers een unieke beleving te bieden, gaat het festival zich bovendien meer op straat afspelen. Wie op de hoogte wil blijven, volgt het W.G. van de Hulst Festival op de gelijknamige Facebookpagina.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore