19 september 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Stadsgaten is ‘supertevreden’

Geplaatst op: 11 oktober 2018

Met het bijna extreme najaarsweer heeft camping De Stadsgaten het seizoen verlengd. Gasten zijn nu tot en met 1 november welkom op de camping net buiten Hasselt. Eigenaren Jan en Annie Visscher zijn toch al ‘supertevreden’ over dit seizoen en de zeven jaren hiervoor. “Er zit nog steeds een stijgende lijn in”, vertelt Annie op alweer zo’n zonovergoten dag.

De twee bochten richting de Lichtmis door, tweede afslag links en na honderd meter staat er een bord ‘Camping Stadsgaten’ langs de weg. De bloemen bloeien nog weelderig op het terrein. Vanaf het campingveld is de skyline van Hasselt mooi te zien. “We zijn Rouveners met de blik op Hasselt”, glimlacht Annie, die de laatste jaren steeds meer het contact legt met Hasselt. “Daar zijn ze heel actief voor de toeristen en dat spreekt ons aan. We hebben hele goede contacten met Heleen Eenkhoorn en het Toeristisch Informatie Punt.”

En ook de bezoekers zijn enthousiast over de Hanzestad, merkt Annie in de dagelijkse praktijk. “Vaak hoor ik dat mensen niet wisten dat Hasselt zo mooi is. Wandelaars en fietsers mogen er graag een kijkje nemen, en ook voor de boodschappen gaan veel gasten naar Hasselt. De laatste tijd promoot ik het nieuwe Christoffelpad en is ook interesse in. Fietsers raad ik vaak het rondje Zwartewaterland aan”, vertelt Annie, die zelf ook een aantal fietsroutes heeft ontwikkeld met start- en eindpunt op de camping.

Ze krijgt mensen uit alle windstreken op de camping. “Regelmatig gaat het om mensen die op familiebezoek in de regio zijn en dan ook hier overnachten. Verder liggen we natuurlijk heel centraal tussen een groot aantal steden en gebieden. Dat trekt ook mensen uit Duitsland en België. Gasten komen soms van dichtbij, bijvoorbeeld omdat ze de caravan willen uitproberen. Ook uit Hasselt zelf hebben we wel gasten: zoals mensen die aan het verbouwen zijn en even de eigen woning uit moeten. Die krijgen hier vaak een echt vakantiegevoel”, glimlacht Annie.

Met een pipowagen betrad ze dit jaar een nieuw terrein. De wagen met eenvoudige inrichting, twintig euro per nacht, is te boeken via Booking.com. “Dat liep echt boven verwachting. Bijna altijd wordt de wagen gehuurd door mensen op doorreis. We hebben onder meer gasten uit Polen, Cyprus en Italië gehad. Ik ben nu bezig met het pimpen van een oude caravan: die wil ik dan volgend jaar op dezelfde manier verhuren.”

Met het runnen van de camping komt een oude wens van het echtpaar uit. Na acht jaar hebben ze nog geen dag spijt van de stap. “Het contact met de mensen is heel leuk. Ze zijn altijd gezellig, omdat ze op vakantie zijn. En het is leuk dat ze enthousiast zijn over onze camping. Mensen waarderen onze voorzieningen, zoals de douches en de recreatieruimte.”

En dan krijgen ze het platteland op de koop toe. Voor Annie is dat ook belangrijk. “Wij willen mensen graag de rust, de natuur en het platteland laten beleven. En daarvoor is dit natuurlijk een hele goede locatie. Mensen vinden het ook leuk dat we altijd veel dieren rond de camping hebben.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore