18 september 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jan ten Klooster na 50 jaar uit orgelcommissie

Geplaatst op: 11 oktober 2018

Jan ten Klooster heeft in het laatste orgelconcert van de zomerserie van 2018 afscheid genomen van de orgelcommissie. Bijna 50 jaar was hij de drijvende kracht achter de zomerserie van de orgelconcerten in de Grote- of Stephanus kerk in Hasselt.

Niet dat hij zelf achter het klavier van het fraaie  Rudolf Knol orgel zat; hij zorgde dat dit bespeeld werd door bekende organisten zoals Feike Asma, Willem Hendrik Zwart, Klaas Jan Mulder en vele anderen  De concerten werden vooral in de vorige eeuw goed bezocht maar ook nu komen liefhebbers  van heinde en ver om de geliefde klanken van het Knolorgel te horen.

Ter gelegenheid van zijn afscheid werd Jan ten Klooster het erelidmaatschap van de orgelcommissie aangeboden, een lidmaatschap zonder verdere verplichtingen en met vrije toegang tot alle komende concerten.

De orgelcommissie heeft mede op aandringen van de nestor een forse verjonging ondergaan en is al druk bezig met de voorbereidingen voor de concerten in de zomer van 2019.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore