19 september 2020 Gebruikers online: 27
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia ontvangt oud-trainer Roeland

Geplaatst op: 11 oktober 2018

Komende zaterdag 13 oktober staat de vierde competitieronde op het programma. Voor Olympia’28 wordt het de derde competitiewedstrijd. Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Swift’64 afgelast in verband met het overlijden van Henk Westra, voetbalvader, sponsor en samen met partner Belinda vrijwilligers bij Olympia’28.

Zaterdag ontvangt het Hasselter vlaggenschip de vv Hattem. Het is een weerzien met oud Olympia’28 trainer Hans Roeland die inmiddels aan zijn derde seizoen bij de vv Hattem bezig is. Ook oud Olympia’28 speler Mark de Haan maakt deel uit van de Hattemer selectie.  Vorig seizoen kwamen beide teams elkaar ook tegen in competitieverband. In de eindstand eindigde de vv Hattem op een 6e plaats met 43 punten en Olympia’28 werd 9e met 39 punten. In Hasselt ontmoeten beide teams elkaar toen op 21 oktober. In een van Olympia’28 zijde uitstekende wedstrijd, waarin het volop genieten was voor het thuispubliek en de neutrale toeschouwer, werd het een klinkende 6-3 overwinning. Doelpunten waren er voor Olympia’28 van Gerrit Zekveld 2x, Dieter Kroek, Kjelt Bonhof, John Sanders en Stan Roosken. Voor de vv Hattem scoorden Rabit Ezrat, Hajk Talayan en Silvan Kersbergen.

Hopelijk kan het publiek komende zaterdag ook weer kan genieten van zo’n sterk Olympia’28. Hans Roeland en zijn mannen willen daar uiteraard een stokje voor steken. De vv Hattem kende een goede voorbereiding op de competitie. In de poulefase van de beker wist men de drie wedstrijden te winnen tegen respectievelijk Nieuwleusen (3-0), Bruchterveld (4-2) en SEH (5-0). De seizoenstart verloopt voor Hattem echter wat stroever dan vorig jaar toen men uit de eerste 3 wedstrijden 7 punten wist te behalen.

De seizoenouverture leverde thuis een 1-0 overwinning op tegen DSV’61, daarna liep men bij ZAC tegen 3-1 nederlaag op en afgelopen zaterdag, thuis tegen Hulshorst, werd het een 1-2 nederlaag. Hattem kwam sneu weg door een afgekeurd doelpunt in de 10e minuut maar kwam voor de rust wel op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd bracht een eigen doelpunt Hulshorst op gelijke hoogte en in blessuretijd kreeg men het deksel volledig op de neus. Door dit resultaat bezet de vv Hattem de 8ste plaats op de ranglijst met 3 punten uit 3 wedstrijden. Olympia’28 vinden wij puntloos terug op een 13e plaats na 2 wedstrijden. Vorig seizoen was dat 3 punten uit 2 wedstrijden. Zoals al aangegeven kwam men afgelopen zaterdag niet in actie.

Voor het team van Jarrisch Keizer betekent winst komende zaterdag dat men, ondanks een wedstrijd minder gespeeld,  op gelijke hoogte kan komen met het team van Hans Roeland. De verschillen op de ranglijst zijn nog klein, alleen Oene en ZAC hebben uit respectievelijk drie en twee wedstrijden geen puntverlies geleden. Noodzakelijke winst voor de Hasselters komende zaterdag is dan ook wel duidelijk om naar boven te kunnen kijken. Men zal dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan de laatst gespeelde wedstrijd tegen BAS!!!

De aftrap is om 15.00 uur op ons eigen sportpark “’t Hoenbroeck”, maar u bent vanzelfsprekend eerder van harte welkom in de gezellige kantine voor een kop koffie, een snack of iets anders van uw gading.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore