23 september 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Detailzaken domineren behandeling begroting

Geplaatst op: 18 oktober 2018

De gemeente Zwartewaterland presenteert de komende jaren zwarte cijfers. En dus leidde de behandeling van de zogenoemde programmabegroting donderdag niet tot grote politieke onrust. “We hebben alleen vragen over detailzaken”, vatte Ooms van de ChristenUnie de stemming in de gemeenteraad samen.

Wat niet betekent dat het geen onderwerpen van belang zijn, waarover de dames en heren politici meer wilden weten. Het CDA vraagt bijvoorbeeld om aandacht voor de veiligheid in het verkeer. Zo zou de situatie bij de nieuwe brug over de Koppel bijvoorbeeld onveilig zijn. Ook vraagt het CDA zich af hoe de gemeente meer toeristen in Zwartewaterland wil bergen. De gemeente wil namelijk 4 procent meer overnachtingen zien. Volgens wethouder Slingerland moet dat gebeuren op de camperplaatsen, in de horeca en in bed and breakfast-accommodaties.

De VVD wil beleid zien op de komst van (arbeids)migranten in Zwartewaterland, bijvoorbeeld over de hoeveelheid mensen die in één huis mogen bouwen. De partij krijgt ‘signalen’ dat er beleid nodig is. Wethouder Slingerland kondigde aan dat er komend jaar inderdaad een stuk naar de gemeenteraad gaat over dit onderwerp. De PvdA stelde onder meer vragen over de opbrengst van de weekmarkten. De partij heeft de indruk dat de ‘biestemerk nu de weekmarkten’ sponsort.

De SGP maakt zich onder meer zorgen over de positie van 18-plussers die niet meer in aanmerking komen voor Jeugdzorg, terwijl ze wel zorg nodig hebben. Coalitiepartner ChristenUnie stelde voor om geld vrij te maken voor de viering van 75 jaar Bevrijding in 2020. Slingerland kon daarop alvast melden dat Zwartewaterland zich heeft aangesloten bij regionale initiatieven.

Veel andere antwoorden volgen tijdens de gemeenteraadvergadering

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore