19 september 2020 Gebruikers online: 33
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Enthousiasme voor ‘Hasselt bij kaarslicht 2018’

Geplaatst op: 21 oktober 2018

Op facebook bracht Henk Fernhout afgelopen week een balletje aan het rolletje rollen. Met het opschuiven van het WG vd Hulst-festival verschuift ook de typische gezellige decembersfeer in de binnenstad waar het evenement zo om geroemd wordt. 

Maar Henk, bewoner van schip Oude Jan, opperde het plan om die sfeer dan als inwoners te creëren. Idee is eenvoudig: We kunnen samen er een ‘Hasselt bij kaarslicht’ van maken . Een ieder zet flink aantal potjes met waxinelichtjes in zijn/haar straat; de horeca verzorgt wat glûhwijn-stalletjes . En de gemeente schakelt tussen 18.00 en 22.00 uur de straatverlichting uit ‘Et Voila’, schreef Henk op social media. “Een paar kastanjeverkopers maken het helemaal af .” Uit de eerste reacties valt op te maken dat er wel wat Hasselters daar hun of haar schouders onder willen zetten. Het kleine begin is er nu met een eigen facebookpagina waar ideeën kunnen worden vergaard.

Henk heeft het idee opgepikt in het Utrechtse Vreeswijk waar op deze manier low-budget een sfeervolle happening uit de grond kon worden gestampt. Daar begon het klein maar is inmiddels tot een groot regionaal evenement met zangkoren gegroeid. Het plan is er, het enthousiasme ook en nu wordt er gekeken hoe er vervolg aan te geven.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Enthousiasme voor ‘Hasselt bij kaarslicht 2018’”

Nightstore