19 september 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Grof tuinafval gratis inleveren

Geplaatst op: 23 oktober 2018

Zwartewaterlanders kunnen de komende twee zaterdag grof tuinafval gratis inleveren. Dit kan bij de Firma Wolfshagen in Hasselt en bij ROVA Zwolle. Met deze actie willen de gemeente en ROVA bereiken dat er zoveel mogelijk grof tuinafval wordt gescheiden.

Gescheiden grof tuinafval kan voor een deel worden gecomposteerd en ingezet worden voor de opwekking van duurzame energie. Daarnaast wordt op deze manier voorkomen dat grof tuinafval bij het restafval eindigt.

Inleverlocaties
Firma Wolfshagen
Wolfshagenweg 2A Hasselt
Zaterdag 27 oktober: 08:00 – 12.00 uur
Zaterdag 3 november: 08:00 – 12:00 uur

Milieubrengstation ROVA Zwolle
Rijnlandstraat 2, Zwolle
Zaterdag 27 oktober: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag 3 november: 09:00 – 17:00 uur

Voorwaarden
Er is geen limiet voor de hoeveelheid grof tuinafval die u brengt. De service is alleen voor particulieren en u moet zich kunnen legitimeren als inwoner van de gemeente Zwartewaterland.

Wat is grof tuinafval?
Om goede compost te kunnen maken, is het belangrijk dat er alleen grof tuinafval wordt ingeleverd. Als er bijvoorbeeld zand, aarde, of bielzen tussen het grof tuinafval zit, dan is het onbruikbaar voor de compostproductie. Vervuilde ladingen worden daarom niet gratis geaccepteerd.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore