29 oktober 2020 Gebruikers online: 21
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

CDA wil inzicht in toeslagen ouderen

Geplaatst op: 24 oktober 2018

Het CDA wil van het college van B en W weten of ouderen in Zwartewaterland genoeg gebruikmaken van subsidie. Uit landelijk onderzoek blijkt dat dit niet het geval is. Een op de zes huishoudens met ouderen maakt bijvoorbeeld geen aanspraak op huurtoeslag, 1 op de tien laat de zorgtoeslag schieten.

Het CDA wil weten of het College zicht heeft op de situatie in Zwartewaterland en hoeveel mensen hier recht hebben op de huur- of zorgtoeslag. Ook wil de partij weten of het systeem van aanvragen simpeler kan en of er mogelijkheden zijn om ouderen te helpen bij het digitaal aanvragen van toeslagen.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore