23 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

College wil door met starterslening

Geplaatst op: 24 oktober 2018

Het college van B en W wil opnieuw geld uittrekken voor de zogenoemde startersleningen. De gemeenteraad moet volgende week beslissen of het ook akkoord gaat met een half miljoen euro voor deze ‘stimuleringsregeling Wonen’.

Volgens het college blijft een regeling nodig, omdat starters het moeilijk hebben op de woningmarkt. Ze kunnen steeds moeilijker geld lenen, terwijl de huizenprijzen alleen maar zijn gestegen. Vorig jaar trok de gemeente ook al een miljoen euro uit. Daarvan hebben 37 kopers gebruik gemaakt. Volgens B en W trekt de regeling mogelijk ook nieuwe Zwartewaterlanders, omdat niet elke gemeente met een starterslening werkt.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore