19 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Inzameling Dorcas-Voedselactie bij kerk en supermarkt

Geplaatst op: 30 oktober 2018

Voor de 23e keer wordt de Dorcas Voedselactie gehouden. Van 4 tot en met 11 november dragen vrijwilligers en consumenten in heel Nederland hier een steentje aan bij. In Hasselt wordt via verschillende kerken producten en geld ingezameld voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Op 9 november gebeurd dat ook bij de Boni en de EMTÉ.

Vrijwilligers delen daar voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kopen een extra product en geven deze af aan de vrijwilligers. Daarna wordt alles gesorteerd. Dit gebeurt ook door vrijwilligers. Nadat het pakket met de vrachtwagen op de plaats van bestemming is aangekomen, geeft Dorcas het aan de partnerorganisatie die het vervolgens via een lokale partner bij de juiste mensen brengt.

Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten de allerarmsten. Veel van hen leven teruggetrokken en in armoede. Ze staan er vaak alleen voor en komen, vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. Onze partners weten welke mensen hulp nodig hebben.

Het voedselpakket staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een breder programma van Dorcas. De organisatie helpt juist ook door in de omgeving mensen te zoeken die op ouderen en behoeftigen kunnen letten en hen praktisch kunnen ondersteunen. Zo ontstaat er een sociaal vangnet en is de ondersteuning van Dorcas op den duur niet meer nodig.

Vanaf half november worden de verzamelde goederen, vanuit de hele regio, op de Schering 51 in Genemuiden verpakt in pakketten.

Zin om eens mee te helpen? Bel Jan Schaapman 06 462 365 31.

Op www.dorcasvoedselactie.nl zijn alle actielocaties van dit jaar te vinden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore