24 september 2020 Gebruikers online: 22
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Slingerlands eerste begroting blijft zoals ‘ie was

Geplaatst op: 1 november 2018

Aan de programmabegroting van de gemeente valt weinig te morrelen. Of althans: er is niet aan gemorreld.  PvdA, CDA en Gemeentebelangen probeerden het wel. Ze wilden de grens voor het kwijtschelden van de gemeentelijke belasting oprekken. Dat voorstel ging al snel van tafel: dat mag niet van het Rijk.

De partijen wilden dat de grens voor kwijtschelden verlegd werd van een inkomen van 100 procent van het minimumloon/de bijstandsnorm naar 110 procent. Maar die grens is minimaal 90 procent en maximaal 100. Oprekken is dus simpelweg niet mogelijk.

Dezelfde partijen wilden samen met de VVD ook het onderhoudsniveau van de kinderspeelplaatsen opkrikken. Volgens Harrie Rietman (PvdA) is de veiligheid in het geding. Karst Kolk (SGP) bestreed dat echter, op basis van cijfers van vorig jaar. “Dat wordt gecontroleerd en het is veilig”, stelde hij.

Al met al bleef de begroting, waar vorige keer nogal wat vragen over waren, ongewijzigd. Dat betekent de afvalstoffenheffing en de rioolheffing op het niveau van vorig jaar blijven. De andere lokale belastingen gaan met 0,9 procent omhoog.

Gepubliceerd door admin

Reacties zijn gesloten.

Nightstore