20 september 2020 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Tweemaal volle zaal met dialectavonden

Geplaatst op: 13 november 2018

Dialectavond 2018, Foto: Gerrit Slurink

(tekst en foto’s Gerrit Slurink) Corry Overmars opende, zowel maandag- als dinsdagavond, de dialectavond voor een volle zaal namens de dialectwerkgroep van de Historische vereniging met de woorden “Wi-j bin bli-j det jullie der allemoale bin”.
Zij memoreerde nog aan het feit dat het Nedersaksisch een officieel erkende taal in Nederland wordt. Daarna was het aan de leden van de werkgroep om mooie verhalen in het dialect ten gehore te brengen. Jan Grolleman beet het spits af met “Ofwàrken”, daarna Bertine Brinkman met verhalen over “Eggie en Huppeluien”, Corry Overmars met een smerig verhaal over ingeslikte “Lenzn en Woarheid as een Koe. “Et Asselter besluut” werd mooi verwoord door Wijnand Uilen en Henk Woelderink “Kui-ert met ons een rundtien deur Asselt” als laatste onderdeel voor de pauze door op ludieke wijze langs de winkels van vroeger te kuieren.

Na de pauze was het de beurt aan Drikus van der Kolk met een verhaal “Oaver de klokken van de toorn en het sloan van de klokke. Et is toch ongeleufelijk det di-j dingn wet waarvan wi-j nog nooit eurd em”. Tot slot van de avonden was er de fotoquiz van Jan Grolleman, Jan van Marle en Drikus van der Kolk die Hasselt rond zijn geweest om bepaalde plekken vast te leggen. Details waren zichtbaar en men moest raden waar dat was of waar het bij hoorde. Jan van Marle completeerde de foto’s van Jan Grolleman met mooie anekdotes. Op maandagavond was Edwin Haasjes de winnaar met 21 correcte antwoorden van in totaal 24 getoonde foto’s. Dinsdagavond werd Henk van der Kolk winnaar met 19 juiste oplossingen. Namens de gemeente gaf wethouder Albert Coster dinsdagavond acte de présence. De aanwezigen hebben genoten van deze leuke en succesvolle avonden.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Tweemaal volle zaal met dialectavonden”

  1. Er zitten mensen die over privacy wet hebben dat dit niet mag zitten nu zelf close in beeld interessant en dan mag het wel???

Nightstore