18 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Dorcas zoekt hulp bij inpakken voedselpakketten

Geplaatst op: 20 november 2018

Van 4 tot en met 11 november jl. werd in heel Nederland de 23e Dorcas Voedselactie gehouden. Duizenden vrijwilligers zamelden op ruim 700 locaties voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa.

Ook dit jaar is er weer een prachtige opbrengst. De komende weken zijn vele vrijwilligers actief om van alle ingezamelde goederen, voedselpakketten samen te stellen in drie sorteercentra in Nederland, waaronder Genemuiden. De eerste pakketten zullen nog voor de kerst bij mensen in Oost-Europa worden afgeleverd.

In het sorteerdepot in Genemuiden aan de Schering 55 zijn nog vrijwilligers nodig om te helpen met het sorteren en inpakken van de voedselpakketten. Heeft u interesse, dan kan contact worden opgenomen met coordinator Jan Schaapman. Zijn telefoonnummer is: 06-46236531

Samen met haar lokale partnerorganisaties werkt Dorcas aan duurzame oplossingen voor de armoedeproblematiek in verschillende gemeenschappen in Oost-Europa en Afrika. Het geld dat tijdens de voedselactie ingezameld werd, wordt besteed aan projecten die erop gericht zijn om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Een groot probleem is vaak dat er geen werk te vinden is of dat mensen geen goede of relevante opleiding hebben gehad. Daarom ondersteunt Dorcas de mensen in haar projecten met vaktrainingen en microkredieten.

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door de opdracht uit de bijbel om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt Dorcas al ruim 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore