16 april 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Vrouw & Therapie’ voorziet in een behoefte

Geplaatst op: 21 november 2018

Foto Hans Keesmaat

Klaartje Zwitser Vrouw & Therapie werkt sinds kort minder vanuit verschillende ruimtes. Met een verhuizing naar De Roskam 2 heeft ze nu een praktijk aan huis. Na een jaar ‘Vrouw & Therapie’ heeft ze ook een conclusie getrokken: “Mijn praktijk voorziet echt in een behoefte.”

Want Zwitser heeft het druk. Vrouwen uit een brede regio bezoeken haar voor advies en therapie. Ze richt zich op vrouwen van verschillende leeftijden. Van jonge meiden die vastlopen in hun studie tot vrouwen die door een moeilijke periode van het leven moeten, bijvoorbeeld omdat ze een partner hebben verloren of met relatieproblemen kampen. “Opvallend vind ik het aantal vrouwen dat al op jonge leeftijd voor een gezin moest zorgen, bijvoorbeeld omdat hun moeder psychische problemen had. Soms lopen ze later zelf vast.”

Het is een thema dat nauw verwant is aan een studie die Zwitser een aantal jaren geleden volgde: de vierjarige opleiding contextuele therapie. “De liefde die een kind van een ouder krijgt, kan het nooit teruggeven, maar wel doorgeven aan de eigen kinderen. Hoe je bent opgegroeid, bepaalt voor een belangrijk deel hoe je nu in het leven staat”, vertelt Zwitser over een belangrijk thema tijdens die studie.

Na bijna twintig jaar werken in de maatschappelijke zorg, haalt ze veel voldoening uit haar eigen praktijk. “Ik merk dat dit voldoet aan een behoefte. Huisartsen verwijzen regelmatig door naar mijn praktijk en andere vrouwen komen via mijn website of via-via bij mij terecht. Zelf kan ik er van genieten als ik merk dat cliënten baat hebben bij de therapie en de gesprekken.”

Vrouw en Identiteit, Vrouw en Therapie, Moeder en Balans en Jong, vrouw en nu..zijn de thema’s van Klaartje Zwitser. Zij is geregistreerd en gecertificeerd bij de Vereniging voor Contextueel Werkers en, de beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten en het RBCZ – Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. De therapie wordt vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

Kijk voor meer informatie op www.klaartjezwitser.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

2 reacties op “‘Vrouw & Therapie’ voorziet in een behoefte”

Contour