28 september 2020 Gebruikers online: 28
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia krijgt VSW op bezoek

Geplaatst op: 23 november 2018

Olympia’28 speelt zaterdag de 9e competitiewedstrijd tegen VSW Windesheim. In de historie van het district Oost zien wij, tot dit seizoen, VSW alleen als 4e klasser. In het afgelopen seizoen eindigden de Windesheimers als 2e met 59 punten uit 26 wedstrijden (doelsaldo 96–27). Via de nacompetitie promoveerde VSW naar de 3e klasse. Net als tegen sv Zalk vonden er niet veel ontmoetingen plaats tussen Olympia’28 en VSW.

Ook hier alleen in het seizoen 2015/2016 in de 4e klasse C. VSW eindigde toen als laatste met 8 punten uit 26 wedstrijden en Olympia’28 als 3e en promoveerde via de nacompetitie. Olympia’28 scoorde dat seizoen net zoveel doelpunten als VSW er tegen kreeg namelijk 100. VSW maakte na het seizoen 2015/2016 een stevige opmars. In het seizoen 2016/2017 eindigde men als 6e en het seizoen 2017/2018 is al benoemd. De enige officiële wedstrijd tot nu toe in Hasselt was op 26 september 2015 en werd door Olympia’28 met 8-0 gewonnen door doelpunten van Erik van der Kolk, Michel Klink, 2x Valery Leusink, 2x Lennart Leusink en 2 eigen doelpunten van VSW.

Het team van trainer Jan van der Kolk vinden we momenteel terug op een 11e plaats met 8 punten uit 8 wedstrijden en een doelsaldo van -5 (14-19). In thuiswedstrijden behaalde VSW zeven van de acht punten. Na drie nederlagen op rij speelde men afgelopen zaterdag thuis gelijk tegen de vv Hattem. Na een 2-0 voorsprong werd het 2-2 en beide doelpunten voor VSW werden gemaakt door Joey Platenkamp, vorig seizoen topscorer met 39 doelpunten, die zijn totaal op 9 doelpunten bracht en op een 2e plaats staat achter Olympia’28 spits Jeffrey van de Belt.

Het team van Jarrisch Keizer deed afgelopen zaterdag goede zaken middels een 3-1 overwinning op de sv Zalk. Het werd de 4e overwinning op rij en door dit resultaat steeg men van de 6e plaats naar een 4e met 13 punten uit 8 wedstrijden. Tegen sv Zalk was het geen beste wedstrijd maar ook niet vervelend voor het publiek. Onder koude en zonnige omstandigheden werd het een terechte overwinning en waren Willard Visscher en Jeffrey van de Belt 2x de doelpuntenmakers voor Olympia’28.

Jeffrey heeft nu, met zijn 10e en 11e treffer, de helft van de 22 gescoorde doelpunten op zijn naam staan. Winst voor Olympia’28 zaterdag kan betekenen dat het team van Jarrisch Keizer weer een plaats stijgt op de ranglijst. In Oene neemt de nummer twee Zwolsche Boys het op tegen nummer drie de vv Oene. Met slechts 3 punten achterstand op de nummer 2 en 1 punt op de nummer 3 weet Olympia’28 waar het  zaterdag om draait namelijk winnen om de eigen positie als één van de  achtervolgers op koploper ZAC te verstevigen. ZAC is met een voorsprong van 9 punten op Olympia’28 voorlopig buiten bereik. Wil Olympia’28 de punten thuis houden, dan moet men in ieder geval de gasten uit Windesheim niet onderschatten en minimaal dezelfde strijdlust aan de dag leggen als tegen Zalk en dan het liefst nog met beter voetbal.

Benieuwd of dat lukt, kom dan naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap om 15.00 uur.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore