19 september 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Jonge schaatsers in de prijzen met marathon

Geplaatst op: 27 november 2018

Meerdere jonge schaatsers van Trainingsgroep Het Zwartewater reden zaterdag in de prijzen bij marathonwedstrijden in Dronten.

Een aantal van hen aan het woord.┬áRobin Dunnink: “Ik deed mee samen met Rick v.d. Stege en Bram Rumpf. Ik ben in mijn categorie, categorie pupil D, 2e geworden. Dit was mijn eerste marathon en ik vond erg leuk om te doen.”

Rick van der Stege: “Als pupil A moest ik 15 ronden rijden. Uiteindelijk kwam ik als 1e van mijn categorie volledig kapot maar enorm blij over de finish. In december staat de volgende marathon op de agenda. Als rijders, trainer en supporters hebben we een zeer succesvolle en leuke dag gehad.

Bram Rumpf: “Ik moest als junior C 15 ronden rijden, en kwam op de 2e plek van mijn categorie. Ik heb een erg fijne dag gehad en verheug mij erg op de volgende marathon.”

In de vierde wedstrijd van de Leisure World Regio Oost competitie deden namens de trainingsgroep Maud & Rixt Tol mee bij de dames. Het was een gecombineerde wedstrijd samen met de M2 en de C2 over 35 rondes. In totaal waren we met 65 deelnemers. Voor Rixt was het de derde marathon van het jaar, voor Maud haar eerste.
Ze reden voorin het peloton mee. Maud knokte hard door en het lukte haar om erbij te blijven. Ze trok nog een mooie sprint en finishte als 7e. Er was een dame weggereden en Rixt reed voorop het peloton. Hierdoor verspilde ze veel krachten en werd de laatste ronde nog voorbij gestoken door twee dames. Ze finishte als 4e. Maud haar doel is om veel plezier te hebben en lekker af te zien in de komende wedstrijden. Rixt haar doel is om dit seizoen nog een marathon te winnen. De volgende LWRO marathon is op 8 december in het Triavium in Nijmegen.

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore