25 april 2024 Gebruikers online: 11
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia zoekt revanche in Doornspijk

Geplaatst op: 28 november 2018

(door Gerrit Slurink) Zaterdag a.s. staat voor Olympia’28 de 10e competitiewedstrijd op het programma. In Doornspijk moeten de Hasselters het opnemen tegen DSV’61. Geen onbekende tegenstander voor Olympia’28. Vorig seizoen ontmoeten beide teams elkaar op 7 april in Doornspijk. Olympia’28 won toen ruim en verdient met 4-1 door doelpunten van Patrick Reuvekamp, Kjelt Bonhof 2x en Valery Leusink. Voor DSV’61 scoorde Jan van Norel in blessuretijd de eretreffer. Om een regel uit het verslag van DSV’61 te verwoorden:” Mede door de individuele klasse van Olympia-aanvoerder Kjelt Bonhof werden de oranjehemden op een kansloze 1 – 4 nederlaag getrakteerd”. In de eindrangschikking eindigde Olympia’28 toen als 9e (26-39) en DSV’61 als 10e (26-36). Het team van trainer Etie Jansen bezet in de huidige stand een 12e plaats met 11 punten uit 9 wedstrijden met een doelsaldo van -4 (9-13).

Na een stroeve start baarde men de laatste twee weken opzien door achtereenvolgens Zwolsche Boys en het ongeslagen ZAC een nederlaag toe te brengen. In Zwolle werd het afgelopen zaterdag een 0-1 overwinning op het sterke ZAC. “DSV’61 speelde weer als ploeg, een eenheid die voor en met elkaar vocht voor elke bal en ZAC had daar geen goed antwoord op. Ze werden fel op de huid gezeten en konden hun geliefde spelletje niet spelen omdat DSV ze daar geen ruimte voor bood”, aldus de DSV reporter.

Olympia’28 daarentegen speelde een dramatisch slechte wedstrijd thuis tegen VSW Windesheim. In een wedstrijd waarin alleen doelman Jeroen Bos een dikke voldoende kreeg werd het, na 4 overwinningen op rij, een 0-1 nederlaag door een fantastisch zondagsschot. Miscommunicatie, passes met een verkeerde eindbestemming, menig Olympiaan had moeite om de bal naar een shirt met dezelfde kleur te spelen. Ook het opportunistisch voetbal met lange ballen in de slotfase zette geen zoden aan de dijk. Men verzuimde zo om te klimmen naar een 3e plaats en met 13 punten uit 9 wedstrijden neemt men nu de 6e plaats in. Winst zaterdag is dan ook een must om niet verder uit de middenmoot te zakken. In het slechtste scenario kan het team van Jarrisch Keizer zakken naar de 12e plaats de positie waar DSV’61 momenteel staat. De verschillen zijn echter zo klein dat, als het meezit, bij winst men ook kan stijgen naar een 3e plek maar dat er uit een ander vaatje getapt moet worden is wel duidelijk. Als men de statistieken bekijkt zou Olympia’28 qua scorend vermogen in het voordeel moeten zijn met 22 doelpunten t.o.v. DSV’61 met 9 doelpunten. Qua tegentreffers ontloopt men elkaar niet zo veel met 16 voor de Hasselters en 13 voor de Doornspijkers. De wedstrijd wordt echter niet beslist door statistieken maar door het spel op het veld en wij gaan er vanuit dat Olympia’28 zich wil revancheren voor het slechte resultaat van afgelopen zaterdag en de aansluiting bij de achtervolgers op koploper ZAC wil continueren. Of dit lukt dat kunt u zaterdag in Doornspijk zelf aanschouwen.

De aftrap is om 14.30 uur op sportpark “De Haere”, Haerderweg 19, 8085 RG Doornspijk.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Contour