22 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kerstconcert in de Ichthuskerk met Kamper kamerkoor

Geplaatst op: 3 december 2018

Bovenkerk Kamerkoor

In de Ichthuskerk is zaterdagmiddag 22 december traditiegetrouw het jaarlijkse kerstconcert. Evenals voorgaande jaren wordt dit uitgevoerd door het Bovenkerk Kamerkoor uit Kampen.

Ab Weegenaar, al vanaf het begin in 2001 bij het koor betrokken, zwaait ook dit jaar weer met het dirigeerstokje. Reeds als 15 jarige stond hij koren te dirigeren. Naast zijn dirigentschap van verschillende zangverenigingen is hij eerste organist van de Bovenkerk  en speelt hij fagot in het Gelders Orkest. Het BKKK geeft jaarlijks een aantal concerten in de regio Kampen en is als algemeen koor lid van de KBZON(Koninklijke Bond van Zang en Oratoria Nederland).

Op het programma staan liederen van verschillende componisten o.a. Bruckner, Sweelinck, Lauridsen, Bach en Stuart. Er worden  traditionele evenals hedendaagse kerstliederen ten gehore gebracht. Het koor zingt zowel a capella als met orgelbegeleiding. De organist is evenals vorig jaar Toon Hagen uit Zwolle, bekend van onder meer zijn vertolking van het Canto Ostinato van de Nederlandse Componist Simeon ten Holt.

De kerkzaal is open vanaf half vier, aanvang is 16.00 uur. De toegang is vrij. Wel is er bij de uitgang een collecte om de kosten te bestrijden.

Volgende concerten in 2019:

16 februari      Isabelle Doodhagen (viool) en Carl Visser (orgel)

13 april           Elly Bakker (fluit) en Sander van den Houten (orgel)

17 augustus    Hooifeestconcert Gerwin van der plaats (orgel)

19 oktober      Jubileumconcert(10 jaar Holthuisorgel)

21 december  Kerstconcert

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore