18 september 2020 Gebruikers online: 24
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Populier Sluizerdijk haalt 2019 niet

Geplaatst op: 3 december 2018

Binnenkort kapt het waterschap de kenmerkende populier aan de Sluizerdijk. De boom moet neer omdat deze betonplaten van het naastgelegen pad omhoogdrukt. Ook is uit inspectie gebleken dat de stabiliteit van de boom is afgenomen. Hierdoor is het risico op omwaaien gestegen. Op de plek wordt geen nieuwe boom geplant.

Vorig jaar uitte de familie Ten Klooster aan de Zwartsluizerweg al haar zorgen over de oude populier via Hasselt Actueel. “De boom hangt nu op 45 graden….ik ben bang dat hij het voorjaar niet haalt”, zei Dick ten Klooster een jaar geleden. Dat viel mee, maar nu gaat toch de zaag in de geliefde boom.
Ten Klooster vroeg toestemming zelf zware takken te mogen afzagen in de hoop daarmee de populier te kunnen behouden. Maar afzagen brengt volgens het Waterschap Drents Overijsselse Delta juist schade toe, en gaf geen goedkeuring aan het plan.

Lees ook:

Zorgen om oude populier, 6 november 2017

en

Waterschap: afzagen tak beschadigt populier, 8 november 2017

Gepubliceerd door Bas Jansen

Eén reactie op “Populier Sluizerdijk haalt 2019 niet”

  1. Het hout naar de Veldschuur? Kunnen ze daar wellicht wat moois van maken voor de verkoop. Leuk aandenken heb je dan van de boom.

Nightstore