18 september 2020 Gebruikers online: 26
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stephanuswandeling op Tweede Kerstdag

Geplaatst op: 8 december 2018

26 december is niet alleen Tweede Kerstdag, maar ook Sint Stephanusdag. En daar wordt dit jaar in Hasselt aandacht aan besteed. “We willen dat doen met een Stephanuswandeling, waarin we stil staan bij het leven van Sint Stephanus. Stephanus was de eerste diaken in de gemeenschap van christenen. Zijn leven eindigde door steniging( symbolisch nagespeeld). Tussen alle vieringen en maaltijden door willen we graag een bijzondere wandeling organiseren”, aldus PKN-kerkelijk werker Mink de Vries.

De wandeling door het centrum van Hasselt én het leven van Stephanus start om 15.00 uur bij de Grote Kerk  Stephanuskerk) en eindigt een uur later bij de katholieke kerk. “We sluiten de wandeling dan af, met een lied en een woord, in de tuin van de Sint Stephanus, bij de stal en het leven van Christus. Voordat iedereen weer uit elkaar gaat  drinken we eerst nog warme chocolademelk”, aldus De Vries.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore