18 september 2020 Gebruikers online: 23
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Stilstaan bij vijftig jaar Amnesty

Geplaatst op: 8 december 2018

Tekst en foto's Gerrit Slurink

Zaterdag vond in samenwerking met SCAB in de bibliotheek in Hasselt een herdenking plaats van 50 jaar Amnesty Nederland. Voor een goed gevulde zaal opende Gerdie van Gijsel de bijeenkomst met een overzicht van veel acties van Amnesty International voor de rechten van de mens in deze 50 jaar.

Daarna werd er een film over het werk van Amnesty International vertoond over deze periode. Na deze film waren er interviews met Wim van Tellingen en Janny Broekroelofs over de eerste jaren van de 35 jaar  Amnesty Hasselt. Henk Prins en Truus Maat vertelden over hun jaarlijkse gastlessen voor groep 7 en 8 van de basisscholen in Hasselt en Mastenbroek en de werkzaamheden van Amnesty in Hasselt.

Daarna was er en optreden van het projectkoor van de  Musical Ester. Na een inleiding over het boek Ester door Dick van Voorst zongen zij drie liederen uit deze musical die ook van toepassing waren op het werk van Amnesty nl.: “Buigen of Barsten”, “Wat doe jij” en “Verzet begint met een vraag”. De musical is nog in voorbereiding en wordt op 12 en 13 april 2019 opgevoerd in de Baak te Hasselt en staat onder leiding van Harrie Poulssen uit Hasselt.

Het koor kreeg een daverend applaus waarna Dick van Voorst iedereen bedankte en de aanzet gaf voor de briefschrijfactie. Deze werd gedaan onder het genot van een hapje en een drankje, want zoals van Voorst memoreerde: dat bij een 50 jarig jubileum wel een feestelijk tintje hoort.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore