19 september 2020 Gebruikers online: 16
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Kerst rond de heilige stede

Geplaatst op: 13 december 2018

In de Katholieke St. Stephanuskerk op het Eiland wordt op Kerstavond, maandag 24 december, om 21.00 uur een kerstviering gehouden voor jong en oud. Het thema van de dienst is “Volg de Ster van Bethlehem”. De kinderen luisteren naar het verhaal van de vierde wijze, die ook de wonderbaarlijke ster naar Bethlehem wil volgen, op zoek naar het Kerstkind in de kribbe.

Onder het zingen van een mooi kerstlied en met brandende lichtjes wordt het Kerstkind door kinderen binnen gebracht. Na de dienst trekken de aanwezigen met een lichtje in een lange stoet naar de kerststal die in de tuin van de Heilige Stede in de open kapel is opgebouwd. Daar worden een aantal kerstliederen gezongen rond de kribbe.

Tot slot kan men nog even napraten en elkaar fijne Kerstdagen wensen onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk met een kerstkransje. Tweede Kerstdag is zowel in de kerk, als in de tuin van de kerk de kerststal te bewonderen. Bij de door vrijwilligers van de parochie gebouwde kerststallen is iedereen weer van harte welkom tussen 16.00 uur en 17.00 uur. In de kerk zelf zal bij de kerststal een aantal keren een kerstverhaal worden voorgelezen voor de bezoekers. En natuurlijk kunnen de kinderen dan ook een kaarsje aansteken bij het kerstkindje en samen een kerstliedje zingen.

De kerststal in de tuin, opgebouwd in de open kapel van de Heilige Stede, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Met daarin de zelfgemaakte levensgrote beelden, voorstellende Maria, Jozef en het kind in de kribbe. En natuurlijk zijn ook de herders aanwezig. Een prachtig uitbeelding van het kerstverhaal. Misschien is het een mooi idee om op de Heilige Stede elkaar op tweede kerstdag in alle rust nog eens te ontmoeten.

Ook voor de kinderen mooi om dit eens te bekijken en te beleven met elkaar. Even een frisse neus halen in de buitenlucht en samen genieten van deze historische plek met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond. Even je handen warmen bij het vuur in de vuurkorf en een babbeltje maken met elkaar.

De bezichtiging sluit qua tijd ook mooi aan bij de Stephanuswandeling, georganiseerd door PKN-kerkelijk werker Mink de Vries, door het centrum van Hasselt die om 15.00 uur start bij de Grote Kerk op de Markt en 16.00 uur eindigt bij de Katholieke St. Stephanuskerk aan het Eiland.

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore