20 september 2020 Gebruikers online: 30
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Gemeenteraad akkoord met voorstel verleggen komgrens

Geplaatst op: 13 december 2018

De gemeenteraad is donderdag akkoord gegaan met het collegevoorstel voor de toekomstige verkeerssituatie bij de Vaartweg, Ter Wee en Zandvoortweg. Met het verplaatsen van de komgrens had geen partij problemen, maar over de nieuwe verkeerssituatie was meer discussie.

Het college kiest voor een middengeleider. Dat is een veilig en relatief goedkoop plan. Het CDA had liever gekozen voor een uitbuiging en kreeg steun van VVD, PvdA en GemeenteBelangen. Die oplossing is nog veiliger, maar wel duurder.

De PvdA, met steun van in ieder geval VVD, had liever een rotonde gezien. Dat is volgens wethouder Knol echter geen optie. Uiteindelijk schaarden de coalitiepartijen zich achter het collegevoorstel.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 reacties op “Gemeenteraad akkoord met voorstel verleggen komgrens”

  1. Ik zou persoonlijk meer zien in een fietsersoversteek bij de huidige rotonde in combinatie met de bouw van een nieuw winkelcentrum. Is er bij deze beslissing überhaupt rekening gehouden met het liggende vraagstuk omtrent het winkelen in Hasselt?

  2. Een goed luisteraar had gehoord dat door Bgz gevraagd is om de mogelijkheden te onderzoeken om de gekozen variant extra veilig te maken (bijv met signaallichten) om zodoende nog betere verhouding kosten / veiligheid te krijgen…

  3. Toch jammer dat de BGZ geen mening of ideeën heeft. Volgende keer maar weer op een andere partij stemmen. Ik was wel voor wat nieuws,maar dat is niet altijd beter.

Nightstore