29 oktober 2020 Gebruikers online: 17
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Oliebollenactie bij Boni voor vervolgde christenen

Geplaatst op: 18 december 2018

Hasselter Klaas Westrik gaat in oktober 2019 de marathon lopen in Zuid-Korea voor Open Doors. Zijn doel is om minimaal 10.000 euro op te halen voor vervolgde christenen in Noord-Korea én wereldwijd.

Met een groep vrijwilligers is Westrik bezig met het organiseren van een oliebollenactie. “Met een actie bij de Boni hopen we een flinke slag te slaan. Ik hoop dat we duizenden oliebollen voor Open Doors gaan verkopen en dat zelfs mensen die normaalgesproken zelf bakken, ze nu bij ons kopen!”, aldus Klaas. Oliebollen zijn vooraf te bestellen via de facebookpagina van Klaas of via bestelformulieren bij de Boni. 
Ook zoekt Westrik donateurs voor Open Doors (7 euro per maand) en bedrijven die hem via een logo op zijn loopshirt willen sponsoren (250 euro).

“Door karakterweekenden en events van de 4e Musketier ben ik in aanraking gekomen met de Muskathlon. Toen ik in januari bij een 4e Musketier-event te horen kreeg dat er gelopen wordt aan de grens met Noord-Korea, besloot ik om mij hiervoor aan te melden. Ik vind het een unieke kans om iets voor medechristenen te kunnen betekenen. Noord-Korea is het meest vervolgde land van de wereld, nergens is het zo moeilijk om christen te zijn. Daarom dacht ik: hier wil ik voor gaan”. Hij begon in januari eerst met vijftien kilo afvallen. “Daarna ben ik flink gaan trainen en dat doe ik nu nog steeds, drie keer per week. Trainen voor het lopen van een marathon voor het goede doel betekent voor mij een enorme motivatie. Voor mezelf had ik het nooit gedaan”.


Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore