22 september 2020 Gebruikers online: 25
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Olympia ontvangt koploper ZAC

Geplaatst op: 19 december 2018

(door Gerrit Slurink) Komende zaterdag staat voor Olympia’28 de 12competitiewedstrijd op het programma. Op sportpark ’t Hoenbroeck is ZAC uit Zwolle te gast voor deze inhaalwedstrijd. De aanvang is ditmaal 14.00 uur.

Op 8 december werd deze wedstrijd afgelast. ZAC is, met een wedstrijd minder gespeeld, nog steeds koploper metéén punt voorsprong op stadgenoot Zwolsche Boys. Vorig seizoen was ZAC hier te gast op 16 december. Een korte herhaling: Het was toen koud op sportpark ’t Hoenbroeck, bitterkoud. Maar in de harten van de talrijk opgekomen Olympia-supporters brandde een warm vuurtje.
De laatste thuiswedstrijd in 2017 tegen ZAC leverde namelijk een spektakelstuk vanjewelste op met een 5-4 overwinning voor Olympia’28. Het werd een vermakelijke pot voetbal op het kunstgras waarin alles fout ging maar waar de amusementswaarde een dikke tien kreeg. Voor Olympia’28 scoorden John Sanders, Kjelt Bonhof 2x, Erik van de Kolk en Stan Roosken en voor ZAC waren dat Lex Heimerikx 2x, Robbin Bastiaan en Joost Ottens. Zoals er nu naar uitziet is het komende zaterdag niet zo koud maar voor eenzelfde resultaat zal men bij Olympia’28 graag op voorhand tekenen al zal dat geen gemakkelijke op gave worden. Het team van trainer John Beijen behaalde acht overwinningen, speelde één keer gelijk en liep twee keer tegen een nederlaag op. Met 28 doelpunten is het de meest scorende ploeg en met 11 tegentreffers beschikt men, samen metZwolsche Boys, over de minst gepasseerde verdediging in de 3e klasseC. Frappant is wel dat ZAC in uitwedstrijden nog geen puntverlies heeft geleden. De zeven verliespunten liep men allemaal op in thuiswedstrijden meteen gelijkspel tegen Hulshorst en nederlagen tegen DSV’61 en afgelopen zaterdag verloor men 1-2 van Hatto Heim.
Volgens de Hatto Heim correspondent was het een verdiende overwinning. Olympia’28 speelde afgelopen zaterdag in Stadshagen tegen CSV’28 en won met 2-1. Het werd een wedstrijd die, volgens trainer Jarrisch Keizer, bepaald niet de schoonheidsprijs verdiende. De Hasselter doelpunten kwamen op naam van John Sanders en Jeffrey van de Belt. Door dit resultaat steeg Olympia’28 naar een 6e plaats met 17 punten uit 11wedstrijden. Keizer en zijn mannen kijken uit naar de wedstrijd tegen ZAC, ze willen graag de achterstand op de koploper verkleinen naar 5 punten en daarmee de winterstop ingaan met een 5e plaats op de ranglijst. Met een gelijkspel kan dit ook maar dan neemt men deze positie in door een beter doelsaldo. Bijeen nederlaag handhaaft Olympia’28 zich op de 6e plaats. Gezien de resultaten in de uitwedstrijden van ZAC wacht Olympia’28 zaterdag de zware taak om ZAC een 3e nederlaag toe te brengen. Voetballend moet men er echter toe in staat geacht worden en hopelijk komt dit er in de laatste wedstrijd van dit jaar nog een keer uit. Om maar met de woorden uit de voorbeschouwing van 8 december te eindigen: Winst is belangrijk, goed voetbal is meegenomen maar op zich maakt dat niet zoveel uit, het mag ook een kopie van 16 december 2017 worden!

Een geluk voor de supporters, geen voetbalvrije zaterdag. De misschien verplichte winkelsessie in de stad kan de ijskast in. Op naar sportpark ’t Hoenbroeck waar de aftrap dus 14.00 uur gedaan wordt.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore