21 september 2020 Gebruikers online: 31
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

‘Weekmarkt terug naar centrum’

Geplaatst op: 19 december 2018

De weekmarkt moet terug naar het centrum en er moeten meer parkeerplaatsen daar komen. Dat zijn twee van de punten uit de top 5 voor verbetering van het centrum in Hasselt. Ad Akkerman en Eelko Felix hebben die de afgelopen tijd samengesteld, namens de winkeliersvereniging.

Ook pleiten ze voor camperplekken in het centrum, de komst van een versplein en uitbreiding van de blauwe zone. Meer plekken moeten daaraan toegevoegd worden, en de maximale parkeerduur moet langer worden.

De winkeliersvereniging heeft bij aanvang van de hete zomer dit jaar het initiatief genomen om meerdere Brown Paper sessies te organiseren. Met ondernemers, bewoners, horeca, toerisme en bedrijven met eigenpand in Hasselt is er nagedacht over hoe de leefbaarheid in Hasselt te vergroten.

De onderwerpen die aan de orde kwamen waren parkeren, toerisme en leegstand van de winkelpanden in de binnenstad Akkerman en Felix zijn door de winkeliersvereniging Hasselt benaderd dit proces te begeleiden, de ideeën te inventariseren en de uitkomsten in kaart te brengen. Vandaag boden zij hun bevindingen aan in het gemeentehuis.

Wanneer de centrummanager is aangesteld kan deze, wat de winkeliers betreft, hier in het nieuwe jaar onmiddellijk mee aan de slag.

Gepubliceerd door admin

7 reacties op “‘Weekmarkt terug naar centrum’”

 1. Het zou alleen maar toegejuicht moeten worden als je een levendig centrum in Hasselt wilt behouden.

  Niets doen is namelijk geen optie, dan gaan we verder zoals het nu gaat en zal straks zelfs de horeca in een leeg centrum zitten.

  Tegelijkertijd zal elke optie mogelijk ook weerstand oproepen. Zoals bijvoorbeeld een idee om de markt te verhuizen. Voor marktkooplieden misschien niet een optie hun eerste voorkeur heeft.

  Ook moeten we ons beseffen dat als we b8jvoorberld een verszaak in Hasselt willen, deze uiteraard alleen bestaan met voldoende omzet. Dat betekent misschien dat je dan niet ook op de markt een versaanbieder moet hebben…

  Het wordt dus keuzes maken en essentieel voor een centrum is concentratie van activiteiten en om zoveel mogelijk reuring en loop te hebben.

   

 2. Lekker makkelijk, beetje roepen dat het allemaal waardeloos is. Waar zijn jullie ohhhh zo goede ideeën, heb ze niet gezien. Zo kansloos dit gemekker vanaf de zijlijn.

 3. De weekmarkt verplaatsen naar het centrum ,is te vergelijken met een olifant, om die in de paardetrailer te drukken.

 4. De bewoners buiten de stadsgrachten is helemaal niks gevraagd over wat wij wel en niet willen. Lekker objectief!

Nightstore