18 september 2020 Gebruikers online: 20
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Nat Hasselt warm verlicht met kaarsjes

Geplaatst op: 21 december 2018

In de opzet is Hasselt bij Kaarslicht geslaagd. Vooral langs de grachten was het vrijdagavond een sfeervol aangezicht met talloze kaarslichtjes, kerstverlichting en andersoortige lampjes. De regen was gelukkig wat geminderd, maar de buien hielden helaas de massa op de bank bij de verwarming.

De lampionoptocht ging gelukkig gewoon van start met de Drumband van Hasselt’s Fanfare voorop.  Gevolgd door een groepje kinderen met hun ouders gingen ze door de Hasselter straten. Op de Kade is het  geroffel uit de Ridderstraat te horen als de blazers van Fanfare vanuit De Werkplaats hun eigen klanken brengen. Binnen is het vol met muzikanten en toehoorders. Overig publiek staat buiten te luisteren.
Ondertussen wandelt gids Drikus van der Kolk rond tijdens zijn ‘winderwandeling’.

De lopende stads-encyclopedie weet zijn toehoorders, zo’n twintig man, te boeien met allerlei verhalen en details op de route. Zijn ‘sidekick’ Henk Woelderink krijgt -aangekomen bij schip De Dageraad- de lachers op de hand met een een grappige anekdote over een schipper die zowel van Hasselt als een drankje houdt.

 

 

Gepubliceerd door Bas Jansen

3 reacties op “Nat Hasselt warm verlicht met kaarsjes”

  1. @Eddie: jammer van je negatieve blik. Ik vind het een mooi initiatief; blij dat dit van de grond gekomen is in Hasselt en ik hoop dat dit een jaarlijks vervolg gaat krijgen. Dat het weer niet meewerkte, dat is dikke pech. Wie weet lopen we volgend jaar in de sneeuw langs de lichtjes. Dus hou het er in!!

  2. @Eddie
    Je hebt zeker niet in de gaten wat voor aanfluiting je zelf bent door zo’n opmerking te plaatsen! Van de zijkant toekijken en dan met negatief commentaar komen is nogal erg makkelijk.

Nightstore