23 april 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Echte actie tijdens brandweeractie voor goede doel

Geplaatst op: 22 december 2018

Zul je net zien: zet de brandweer zich in voor het goede doel, moeten ze ineens echt in actie komen. Vlak voor het begin van de ‘kinderactie’ komt er ineens een melding binnen van roeiers die in het Zwartewater terecht zijn gekomen. Met loeiende sirenes vertrekt de brandweerauto vanaf de Kaai richting het industrieterrein.

Vanaf de Kaai is te zien dat meerdere hulpdiensten uitrukken naar het incident. De traumahelicopter wordt ondertussen al snel weer teruggeroepen. Uiteindelijk blijkt dat een aantal roeiers van ZRZV uit Zwolle zijn omgeslagen met hun boot. Ze worden naar de kant gehaald en lijken er alleen met een nat pak vanaf te zijn gekomen. Of het incident te maken heeft met een passerend schip is niet duidelijk. Dat vaart wel enige tijd achteruit als de opvarenden de roeiers zien.

De actie voor Energy4All valt overigens zeker niet in duigen. Kinderen kunnen vanaf Onder de Luifel voor een euro een ritje maken. Voor de zekerheid was er al een tweede brandweerauto aanwezig, die niet meer in functie is. De wagen verkast binnenkort naar Argentiniƫ voor een tweede leven. Op de Kaai staan voor 10.00 uur de eerste kinderen al te wachten. Die maken vervolgens een mooi rondje door Hasselt.

De actie in het kader van Zwartewaterland Helpt duurt nog tot 13.00 uur.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Contour