22 september 2020 Gebruikers online: 32
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het Jaaroverzicht (2e kwartaal)

Geplaatst op: 26 december 2018

Hasselt Actueel sluit voor de tweede keer een nieuwsjaar af. We hebben in 2018 weer geprobeerd om snel en volledig het laatste nieuws te brengen uit Hasselt. In de laatste week van het jaar blikken we in vier delen terug aan de hand van onze nieuwsberichten. Vandaag het tweede deel met de maanden april, mei en juni.

In april werd aangevangen met de grote werkzaamheden aan en rondom de N331. Geert Beugeling maakt er veel bekeken luchtfoto’s van met zijn drone. Het project zorgt ook al gauw voor vragen en onvrede. Een uitgelekt bericht waarin supermarktondernemer Ronald Mulder zijn zorgen uit over de verkeersdrukte maakt een van de meest gelezen nieuwsberichten van het jaar op HasseltActueel. Mulder ziet geen verbetering in de doorstroom nadat de eerste rotonde is aangelegd. Geleidelijk lossen de problemen op, ook omdat veel automobilisten moesten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie.

Na het schaatsen begin maart slaat het weer hard om in april. Een unicum: het openluchtbad opent 18 april al haar deuren voor bezoekers. Nooit eerder ging het bad zo vroeg in het seizoen open.

Koningsdag heeft een make-over gekregen dit jaar. De introductie van de Koningsloop blijkt een schot in de roos. “Een evenement dat zomaar kan uitgroeien tot een traditie.”. schreven we over de hardloopwedstrijd met verschillende leeftijdscategorieën. 238 deelnemers stonden maar liefst aan de start.

Olympia 1 maakte een redelijk eerste seizoen door onder leiding van trainer Jarrisch Keizer. Ze eindigen in de middenmoot op 9e positie.

Half mei opent de speeltuin aan de Willem Egbertsstraat officieel. Na jaren van hard werken, subsidies zoeken en prijzen pakken staat er een fraai ingerichte speeltuin.

In dezelfde periode komen onze twee best gelezen berichten van het jaar online. Op 15 mei is dat het slechte nieuws dat Juwelier Jeroen Luth zijn deuren moet sluiten. Het verhaal staat symbool voor de verder krimpende middenstand in het centrum.

Een dag later plaatsten wij een interview met Dunja van Café Ad’Vundum. Ze blikt in het stuk terug op het 15-jarig bestaan van haar café. Het verhaal wordt breed gedeeld op social media en Dunja ontvangt vanuit heel het land reacties op het verhaal.

Schokkend nieuws kwam er van Condor Carpets op het bedrijventerrein. Een bedrijfsongeval waar een heftruck een passerende auto doorboort maakt indruk. De bestuurder raakt daarbij zwaargewond.

De OBN Dweildag presenteert een noviteit: een streetparade. Naast de dweilorkesten verspreid over de stad marcheren er dit jaar ook korpsen door de straten. Bezoekers, Hasselters en organisatie tonen zich heel enthousiast over de toevoeging aan het muzikale festijn.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore