24 september 2020 Gebruikers online: 29
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

De Vries: schaf Tweede Kerstdag af

Geplaatst op: 27 december 2018

Kerkelijk Werker Mink de Vries, die ook voorzitter is van de Kerken in Overijssel, pleit er voor om Tweede Kerstdag af te schaffen. Volgens hem moet dat in het vervolg Stefanusdag zijn. De Vries zegt dat met het succes van de Stefanuswandeling in het achterhoofd.

26 december is de naamdag van Stefanus, op de internationale kalender van het Kerkelijk Jaar. Tegelijk was Stefanus de eerste navolger van Christus die vanwege zijn geloof gedood werd. Stilstaan bij zijn leven en bij zijn dood staat dicht bij het begin van het Christendom op Kerstavond en 1e Kerstdag, bepleit De Vries.

“Tweede Kerstdag is qua betekenis nietszeggend, wordt in bijna geen enkel land buiten Nederland gevierd. Terwijl Sint Stefanus een begrip is in de Rooms Katholieke Kerk en Orthodoxe Kerk. Daarnaast voelen Protestantse en Evangelische Christenen zich nauw verwant met Stefanus, hij was de eerste christen die diaconaat, pastoraat en missionair werk verenigde en in de praktijk liet zien”, aldus De Vries.

Zijn oproep luidt daarom: “ Op Kerstavond en Kerstdag vieren we het begin van het Christendom, met de komst van Jezus op aarde, aansluitend op Stefanusdag staan we stil bij de doorwerking van het Christelijk Geloof tot de dag van vandaag. Juist op Stefanusdag staan we ook stil bij mensen die vanwege hun geloof gedood zijn, maar nogal altijd voortleven in onze gedachten en herinnering.

Zoals Kerstavond en Kerstdag ons bewust kunnen maken van wat wij geloven, kan  Stefanusdag ons bewust maken van wat wij doen met het geloof.”

Gepubliceerd door Erik Driessen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore