22 september 2020 Gebruikers online: 18
Agenda
Bonthuis en Vaartjes

Het Jaaroverzicht (3e kwartaal)

Geplaatst op: 27 december 2018

Deel drie vandaag van het Hasselt Actueel-jaaroverzicht.In deze laatste week van het jaar blikken we in vier delen terug aan de hand van onze nieuwsberichten. Vandaag deel drie met de zomerse maanden juli, augustus en september.

Veel gelezen begin juli was het nieuws dat agenten op heterdaad twee inbrekers betrapten tijdens een inbraak bij het zwembad. In een interview vertelde zwembadmedewerker Raymond Spijkerman in geuren en kleuren hoe de inbraak er ongeveer moet hebben uitgezien en hoe de inbrekers zijn ingerekend. Eind juli ontving het zwembad de vijftigduizendste bezoeker in een sowieso succesvolle warme en lange zomer.

Tussen alle hitte door koelde Hasselt eind juli stevig af met een stevige zomerstorm. Eric Brevoord stond bij de Multimate en maakte er een filmpje van met zijn telefoon.

Euifeest beleeft een slechte start met verschillende vernielingen die worden gerapporteerd. De week kent een mooie maandag met een heel goed bezochte smaakroute. Ook de kindermiddag in de tent is een succes. Donderdagavond zorgt voor een dieptepunt van het festijn. Tijdens Euidarts wordt er stevig gevochten in de tent door Zwolse ruziezoekers. Er vallen rake klappen waar vooral organisator Michel van Unen onder te lijden had met een flinke gebitsbeschadiging. Mede door het incident is niet zeker of het dart-evenement een gevolg krijgt in 2019. Ondanks de smet op het feest kijkt de organisatie toch tevreden terug.

In september presenteert Team Wappie zich. Een fiets- en wandelteam starten een inzamelcampagne -die nog steeds in volle vaart loopt- om geld op te halen voor hun deelnames aan de Tour du ALS. Met het geld wordt verder onderzoek gedaan naar de slopende spierziekte.

Eind september wordt een start gemaakt met de onvermijdelijke ontmanteling van de Bodewes Scheepswerf. Geleidelijk verdwijnen vertrouwde beelden als de kraan van de horizon.

Eind september besluit met prachtig sportnieuws: ‘onze’ Anna van der Breggen wordt wereldkampioen wielrennen op de weg. Na haar Olympische succes een enorme mijlpaal voor de geboren Hasseltse.

Gepubliceerd door Bas Jansen

Reacties zijn gesloten.

Nightstore